Eugen Teodorovici: Săptămâna viitoare vom intra în Guvern cu propunerea de act normativ privind despăgubirile pentru pesta porcină

4 septembrie 2018, 12:52

„Oamenii trebuie să fie despăgubiţi, dar şi sprijiniţi, când această problemă trece, să îşi repopuleze efectivele de suine. S-a discutat despre o despăgubire de la un nivel minim de greutate de fiecare animal sacrificat. Ministerul Agriculturii face o propunere de act normativ cu care să intrăm săptămâna viitoare în Guvern pentru a stabili acest nou mecanism. Ca exemplu, tot este sub 100 kilograme, să spunem, să primească plata de despăgubire la 100 de kilograme. Asta va fi probabil propunerea pe masa Guvernului. Ce va fi peste se plăteşte la cât e peste, dar nu mai puţin de 100 kilograme. (..) Prima de repopulare se va stabili în momentul în care lucrurile se stăpânesc. Se va sprijini populaţia pentru repopularea în zonele în care animalele au fost sacrificate”, a explicat Teodorovici. 

Întrebat care vor fi, concret, sumele pentru despăgubire, ministrul Finanţelor a reiterat că acestea vor fi în în propunerea de act normativ pe care Ministerul Agriculturii îl va trimite către MFP. 

„Cred că azi îl vom primi de la Ministerul Agriculturii, pentru ca săptămâna viitoare să intre în Guvern”, a precizat Eugen Teodorovici.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă