Eugen Iancu, tatăl unei victime: Povestea Colectiv, un cumul al tuturor greșelilor din ultimii 25 de ani. Eu totuși cred în tinerii care vin

Au trecut doi ani de la tragedia din Colectiv, în care și-au pierdut viața 64 de tineri, iar unul a ales să-și pună capăt zilelor. Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv și tatăl uneia dintre victime a spus, într-o Ediție Specială la TVR1, că el însuși a trimis un document despre situația din spitale și îi cere ministrului Sănătății să facă el însuși un raport nou, dacă cel vechi s-a pierdut, și să producă schimbarea.

30 Octombrie 2017, 11:37 (actualizat 30 Octombrie 2017, 12:55) |
Eugen Iancu, despre Colectiv
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Din memoria salvatorilor se șterg cel mai greu imaginile cu oameni arși care strigă şi întind mâinile după ajutor.

VIDEO
Eugen Iancu, despre Colectiv
Raportul privind modul în care au acționat spitalele în urma incendiului de la Colectiv ar fi ieșit, potrivit fostului ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, pe data de 3 ianuarie 2017, însă a rămas în sertarele ministerului. Succesorul său, Florian Bodog, spune că „nu există niciun Raport elaborat la începutul anului 2017, care să conțină informații privind intervenția autorităților sanitare în cazul Colectiv”.

Întrebat despre acest raport, Eugen Iancu confirmă existența acestuia și recomandă ministrului Florian Bodog să facă el însuși un raport nou despre situația din spitale și să producă schimbarea, dacă cel vechi s-a pierdut.

"Eu cred că poate să ia documentul pe care eu i l-am pus la dispoziție", a subliniat, preşedintele Asociaţiei Colectiv.

VIDEO
Eugen Iancu, preşedintele Asocieţiei Colectiv
Eu mi-am propus doar să încerc să transform povestea asta Colectiv. Ea ne-a afectat pe noi, dar este un cumul al tuturor greșelilor din ultimii 25 de ani, a tot ce s-a furat în țara asta. Să nu uităm că avem extrem de mulți doctori, profesori, care, de fapt, nu știu dacă au terminat liceul cu o medie de trecere, dar au devenit ulterior doctori în diverse domenii. Țara asta trebuie condusă de oameni specializați, nu cu diplome luate pe genunchi, trebuie să avem profesioniști, trebuie să avem responsabilitate, pentru că în urma unor astfel de accidente cineva trebuie să răspundă, iar eu sper ca prin mica mea contribuție să facă ceva să se schimbe, a adăugat Eugen Iancu.

Întrebat dacă mai există speranță, Eugen Iancu a găsit puterea să spună că există. Vreau să cred că mai există, vreau să cred că în țara asta se pot face totuși lucruri bune. Sunt oameni care încearcă, care se zbat. Eu mă alătur lor, pentru că și eu vreau să mă zbat, să schimb lucruri și sper să fie din ce în ce mai mulți. Altfel vom adormi și iată - se întâmplă accidente zi de zi. Din păcate oameni mor în accidente auto pentru că nu avem străzi, nu avem spitale, școli, nu avem nimic (...) Eu totuși cred, cred în tinerii care vin.

64 de oameni au murit atunci, iar unul a ales să-și pună capăt zilelor. Alți o sută se vor lupta toată viața cu sechele fizice și sufletești. Și niciun vinovat. Iar întrebarea pe care o auzim cel mai des pe buzele supraviețuitorilor și ale familiilor mutilate este ce-am învățat de pe urma incendiului din Colectiv? Cum arată România profundă la doi ani de la acest dramatic episod? Comemoram această zi, încercând să schimbam realitatea cruntă ce spune că dacă astăzi s-ar abate peste noi o nenorocire similară, deznodământul n-ar fi cu mult diferit față de 2015.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 17°C 18°C
CLUJ 12°C 16°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 16°C
BRASOV 13°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI