Etiopia, destinaţia anului. Oraşe străvechi, parcuri naţionale şi animale sălbatice

9 februarie 2017, 15:43

Etiopia este un loc extrem de interesant mai ales din punct de vedere istoric. Este un amalgam multicultural şi multietnic, unde coexistă în linişte peste 80 de etnii, iar cea mai mare parte a populaţiei este creştină şi numai o treime musulmană.

Dominată de creste montane, parcuri naţionale care abundă în peisaje măreţe, savane vaste cu animale sălbatice, de Nil şi satele tribale, Etiopia este una dintre cele mai atractive ţări africane.

(w500) Traseu

Capitala Addis Abeba, care înseamnă „Floarea Nouă„, este traversată de trei râuri şi reprezintă cel mai important nod de comunicaţii şi centrul cultural şi economic al ţării.

Acolo pot fi admirate o mulţime de edificii culturale şi istorice precum Palatul Imperial Menelik, Palatul Naţional sau Catedrala St. George, Teatrul Hager Fikir şi Moscheea Grand. În Muzeul Naţional al Etiopiei sunt expuse artefacte vechi de mii de ani şi fosile umanoide. În cea mai mare piaţă deschisă din lume, Piaţa Mercato, se comercializează de la produse de uz casnic şi mâncare, până la decoraţiuni pentru casă sau componente mecanice.

(w500) Lalibela

Simbolul Etiopiei şi unul dintre cele mai importante edificii istorice ale lumii este vechiul oraş Lalibela, care în Antichitate era considerat lăcaşul credinţei. Adevărat muzeu în aer liber, include 11 biserici sculptate în blocuri de monoliţi şi granit, îngropate în pământ până la nivelul acoperişului din piatră roşie. Acolo se află cea mai mare biserică monolit din lume, numită Casa a Mântuitorului Lumii.

Pintre oraşele străvechi ale ţării se numără şi Axum, aflat la poalele Munţilor Adwa. Cuprinde zeci de edificii istorice remarcabile, printre care ruine ale unor castele şi palate regale, statuete şi monoliţi cu inscripţii religioase, necropole şi stele uriaşe.

(w500) Etiopia

Vechiul oraş Gondar, aflat într-un cadru natural incredibil în apropierea Lacului Tana, a fost timp de un mileniu casa împăraţilor şi a reginelor şi fosta capitală a Imperiului.

La circa 30 de km distanţă de Lacul Tana se află spectaculoasele Cascade ale Nilului Albastru.

Mai sunt numite şi „cascadele care fumegă” datorită lăţimii apei care în sezonul ploios atinge până la 400 de metri.

Parcul Naţional Munţii Simien constituie unul dintre cele mai importante trasee naturale din Africa şi va aşteaptă cu văi surpate, canioane adânci, platouri fertile şi numeroase animale sălbatice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite