„Eternul Feminin”, expoziția pictoriței de origine română Dorina Costraş, în Franța

2 martie 2019, 15:15

Cele câteva zeci de lucrări expuse în cinci săli au atras un public numeros, francez şi român şi marchează evenimentele de la începutul primăverii: Mărțişorul şi Ziua Internațională a Femeii. În fiecare dintre tablourile sale, Dorina Costraş a vrut să transmită sentimente, senzații şi stări, după cum declară chiar pictorița:

„Am încercat să surprind o parte din misterul feminin, aceea în care frumusețea fizică se combină armonios cu simțurile. Vise, gânduri, stări sufleteşti de melancolie, calm, reverie, linişte, dar şi frământări, resentimente…”

Licențiată în „Arte decorative”, artista de origine română, Dorina Costraş, stabilită în Franța,  are mai mult de douăzeci de expoziții personale in România, Franța, Elveția, Italia şi Statele Unite ale Americii şi tablouri expuse în colecții private în întreaga lume.

Evenimentul de vineri seară a fost organizat de Consulatul General al României la Lyon în parteneriat cu primăria din Bourg-en-Bresse în cadrul Sezonului cultural România-Franța. Expoziția „Eternul feminin” va putea fi vizitată în perioada 3-8 martie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite