Etapa a doua de vaccinare: Profesorii vor fi programați de școli, nu se vor programa individual

18 ianuarie 2021, 11:55

Înscrierea pentru vaccinarea profesorilor, dar și a personalului auxiliar din şcoli, a intrat în linie dreaptă. Profesorii coordonatori din fiecare unitate de învățământ au început să introducă în platforma de vaccinare datele colegilor care şi-au dat acceptul pentru imunizare. Până acum, aproape jumătate dintre profesorii din mediul preuniversitar vor să se vaccineze.

Ministerul Educației a solicitat să fie programați cu prioritate angajații din învățământul preșcolar și cei care lucrează în școlile care se vor redeschide din 8 februarie.

La liceul cu program sportiv din Buzău a început înscrierea profesorilor pe platforma de vaccinare. Unitatea de învățământ are 105 angajați. 53 dintre aceștia și-au dat până acum acordul pentru imunizare.

Profesorii vor să se vaccineze pentru a se putea întoarce la catedră în siguranță.

Și personalul Inspectoratului Școlar dorește să se vaccineze. Reprezentanții instituției spun că lista rămâne deschisă și pentru profesorii care inițial au refuzat imunizarea.

Profesorii din mediul universitar sunt mai dornici de vaccinare. În Cluj, 75 la sută dintre angajații Universității Babeș Bolay sunt de acord cu vaccinarea. 300 dintre ei s-au programat deja.

La începutul lunii februarie se va lua o decizie finală în ceea ce privește revenirea elevilor la școală față în față. Și vor fi reguli stricte acolo unde școlile se vor deschide.

Potrivit ministerului Educației, la sfârșitul săptămânii trecute, 45 la sută din profesorii din preuniversitar și aproape 60 de procente din mediul universitar erau de acord cu vaccinarea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite