Este Ziua luptei împotriva cancerului de sân. Clădiri iluminate în roz

1 octombrie 2017, 11:52

În zeci de țări de pe glob, clădiri simbolice sunt ilumintate în roz pe 1 octombrie, pentru a aminti că, prin prevenție și prin efectuarea de controale medicale periodice, femeile își pot menține sănătatea.

România rămâne printre puţinele ţări din Europa fără un program naţional de screening pentru cancerul de sân. Asta, deşi rata mortalităţii cauzate de această boală este cu 36% mai mare la noi decât media europeană.

La noi în țară, anul trecut au fost luate în evidenţa cabinetelor de oncologie aproximativ 6.500 de cazuri noi de cancer de sân. Numărul total de femei rămase în evidenţă depășește 65.000, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Două clădiri de birouri din nordul Capitalei au fost colorate în roz pentru a marca lupta împotriva cancerului la sân. Anul acesta, evenimentul Fundaţiei Renaşterea s-a derulat sub sloganul „Artă pentru Sănătate”, iar Alexandra Nechita, cunoscută drept Micuța Picasso, a donat o lucrare în beneficiul pacientelor şi tot ea a aprins lumina.

Ziua luptei împotriva acestei maladii a fost marcată şi de Administraţia Prezidenţială. Palatul Cotroceni a fost iluminat în roz pentru o seară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite