Este ultimul weekend al proiectului „Străzi deschise” în București. Program festiv pe Calea Victoriei şi în cartierul Rahova

15 octombrie 2022, 17:42

Din aprilie până acum, Bucureștiul a avut o alta faţă. Dar numai pe câteva bulevarde importante și numai la sfârșit de săptămână. Pietonii și-au adjudecat întregul spațiu și au stat în voie la terase fără să mai respire noxele de la motoare. Patronii de pe Calea Victoriei spun că au avut un sezon cu profit bun.

Cei cu afaceri în domeniu speră însă că anul viitor programul circulației pietonale să fie unul mai clar decât anul acesta.

Pe o vreme frumoasă de toamnă, străzile sunt pline de pietoni în acest ultim week end din proiectul străzi deschise. Pe Calea Victoriei sau pe strada Barca din Sectorul 5, oamenii se pot bucura și de spectacole de circ și teatru, dans contemporan sau de concertele de jazz.

Proiectul „Străzi deschise – București, promenadă urbană” e inspirat din inițiative similare din marile capitalei europene prin care autoritățile își propun să reconecteze locuitorii orașului.

Calea Victoriei e pietonală azi până la ora 23.00 și mâine, începând cu ora 12.00, iar pe strada Barca, mașinile nu mai circula până luni dimineața.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite