Este Rusia pregătită pentru sancțiunile care vor fi impuse de SUA și UE? O analiză de Liviu Iurea

22 februarie 2022, 08:26

Populația rusă încă nu este pregătită pentru acesta incursiune pe care a făcut-o Rusia în aceasta noapte.

Probabil că nu vor fi proteste pentru că opoziția a fost desființată în Rusia, dar la nivelul societății sunt și alte probleme, iar această incursiune nu vine pe un fond prea bun.

În privința sancțiunilor care ar putea fi impuse de Europa s-a vorbit foarte mult despre decuplarea Rusiei de la sistemul internațional de plăți bancare SWIFT, o platformă de comunicații securizată folosită de bănci, agenții de brokeraj și alte instituții financiare pentru a trimite și a primi informații, cum ar fi instrucțiuni pentru transferul de bani în străinătate sau decontarea tranzacțiilor cu valori mobiliare.

Din 2014 Rusia s-a gândit la acest lucru și a accesat un sistem paralel financiar Mir, care funcționează foarte bine din 2014 în Crimeea. Cam toți bugetarii nu mai depind de cardurile Visa au acces Mir, care a fost creat special în caz ca Rusia va primi aceasta sancțiune.

În urma cu câteva săptămâni băncile mari din Rusia au simulat o înlocuire a acestui sistem de plată, iar marile companii au simulat o înlocuire a softurilor care depind de tehnologia occidentală.

Putin a ordonat forțelor armate ruse să asigure pacea în Donețk și Lugansk

Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, la New York. Acțiunile Rusiei, condamnate de majoritatea membrilor

Statele Unite au dezvăluit primele sancţiuni după ce Moscova a recunoscut independenţa regiunilor separatiste din Ucraina

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă