Este Rusia o ameninţare majoră de securitate pentru România? SONDAJ "Referendum"

Pericolul unei invazii a Rusiei în Ucraina continuă să ţină pe jar întreaga regiune şi să reţină atenţia comunităţii internaţionale, conştientă că o astfel de acţiune ar avea efecte şi dincolo de graniţa dintre cele două state. După mai multe runde de negocieri eşuate între Rusia şi Occident, ameninţarea rămâne, ba chiar la cote mai mari. Nu doar că regimul de la Kremlin nu şi-a retras trupele mobilizate la sfârşitul anului trecut, ci şi-a suplimentat capacităţile de luptă la şi spre frontierele Ucrainei. Ce va urma, însă, este greu de anticipat. În lipsa certitudinilor, se înmulţesc întrebările.

31 Ianuarie 2022, 16:15 (actualizat 31 Ianuarie 2022, 22:50) Știrile TVR |
Este Rusia o ameninţare majoră de securitate pentru România? Azi, la „Referendum”

Este real pericolul unei invazii sau e doar o cacealma a lui Putin, care urmăreşte, de fapt, alte scopuri?

Un război cald în Ucraina este iminent sau asistăm doar la o încordare a muşchilor din partea Rusiei şi a NATO?

Sunt întrebări pe care realizatorul şi moderatorul Mihai Rădulescu le-a adresat publicului şi invitaţilor săi de luni seară, la „Referendum”.

Mihai Rădulescu: „Pentru noi, ca români, marea întrebare este dacă această criză ne afectează direct. Rusia este în mod clar o ameninţare uriaşă pentru Ucraina, dar este şi pentru România? Vom aduce în studio reputaţi specialişti de politică externă, pentru a evalua riscul pe care Rusia îl reprezintă, inclusiv din perspectiva istorică, la adresa securităţii noastre naţionale”.

Invitaţii ediţiei „Referendum” din 31 ianuarie au fost: Dan Dungaciu, director ISPRI al Academiei Române, Liliana Popescu, profesor ştiinţe politice, prorector SNSPA, Ovidiu Nahoi, redactor-şef RFI România, Corneliu Vlad, director editorial „Lumea”, Liviu Iurea, corespondent TVR la Moscova, respectiv Constantin Uzdriş, jurnalist TVR Moldova.

Atât ei, cât şi publicul telespectator, au fost invitaţi să răspundă la întrebarea: Este Rusia o ameninţare majoră de securitate pentru România?

Telespectatorii au fost aşteptaţi, ca de obicei, să voteze şi să trimită comentarii sau întrebări pe platformele cunoscute: stiriletvr.ro si hotnews.ro, Facebook Referendum şi Facebook TVR 1.

Evoluţia votului a fost prezentată în timpul emisiunii.

Rezultatul final îl aflăm, ca de obicei, în următoarea întâlnire cu „Referendum”.

„Referendum” este una dintre noile producţii din grila de toamnă a TVR 1, în care o temă de actualitate este susţinută cu argumente de două tabere cu opinii contrare şi la care telespectatorii participă activ, acordându-şi votul pentru una sau cealaltă dintre echipe. Realizator şi gazdă, Mihai Rădulescu, moderator cu experienţă, intervine pentru a asigura echilibrul confruntării. „Referendum” se vede în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, la TVR 1, în direct. Românii din afara graniţelor sunt şi ei invitaţi la vot: emisiunea se difuzează simultan şi la TVR Moldova, iar de la ora 22.50, tot luni, la TVR Internaţional.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN REFERENDUM TVR
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 23°C
IASI 19°C 17°C
CLUJ 17°C 14°C
CONSTANTA 22°C 22°C
CRAIOVA 22°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI