Este nevoie de sânge în spitalele din București. Campanie de informare în mijloacele de transport în comun

Spitalele din București au nevoie de 7.000 de donatori de sânge pe lună, dar în realitate numărul acestora abia se apropie de 4.500. Azi a început, în mijloacele transport în comun din Capitală, o campanie de informare despre donarea de sânge și totodată de îndemn pentru bucureșteni să fie solidari cu semenii lor internați în spitale, care au nevoie de sprijin pentru viață.

13 Iulie 2022, 13:20 (actualizat 13 Iulie 2022, 14:47) Știrile TVR |

Potrivit legislației, există și beneficii materiale pentru donatori. Aceștia au dreptul la o zi liberă serviciu, la plata pe jumătate a transportului în comun în București și la bonuri valorice pentru alimente.

Însă medicii au constatat că o buna parte dintre donatori nu fac acest gest gest pentru foloase materiale, ci pur și simplu la gândul ajutorului pentru semenii lor. Nu de puține ori s-a întâmplat însă ca donatorii să-și depisteze, în stadiu incipient, o boală de care nu știau, în urma analizelor. Așadar donarea de sânge i-a făcut să se ajute pe ei înșiși.

Beneficiile celor care donează în mod frecvent sânge, în privință sănătății lor, sunt uriașe. Ei sunt mai puțin expuși riscului de accident vascular cerebral sau infarct de miocard, la o vârstă înaintată. În general, ei capătă o imunitate sporită în fața bolilor.

Experiență în domeniu a evidențiat că bărbații donează în mod frecvent sânge. Totodată, în ultimii ani a crescut numărul tinerilor donatori. Dar pentru fidelizarea populației față de ideea donării de sânge e nevoie de educație pe termen lung.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 23°C 24°C
CLUJ 20°C 17°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 23°C 24°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI