Este nevoie de sânge în spitalele din București. Campanie de informare în mijloacele de transport în comun

13 iulie 2022, 13:20

Potrivit legislației, există și beneficii materiale pentru donatori. Aceștia au dreptul la o zi liberă serviciu, la plata pe jumătate a transportului în comun în București și la bonuri valorice pentru alimente.

Însă medicii au constatat că o buna parte dintre donatori nu fac acest gest gest pentru foloase materiale, ci pur și simplu la gândul ajutorului pentru semenii lor. Nu de puține ori s-a întâmplat însă ca donatorii să-și depisteze, în stadiu incipient, o boală de care nu știau, în urma analizelor. Așadar donarea de sânge i-a făcut să se ajute pe ei înșiși.

Beneficiile celor care donează în mod frecvent sânge, în privință sănătății lor, sunt uriașe. Ei sunt mai puțin expuși riscului de accident vascular cerebral sau infarct de miocard, la o vârstă înaintată. În general, ei capătă o imunitate sporită în fața bolilor.

Experiență în domeniu a evidențiat că bărbații donează în mod frecvent sânge. Totodată, în ultimii ani a crescut numărul tinerilor donatori. Dar pentru fidelizarea populației față de ideea donării de sânge e nevoie de educație pe termen lung.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă