Este nevoie de sânge în spitale. Centrele de transfuzii fac apel către cetățeni

5 august 2020, 07:02

Numărul donatorilor de sânge a scăzut drastic de la începutul pandemiei și până în prezent, astfel că centrele de transfuzii fac un apel către cetățeni să doneze sânge pentru a salva vieți.

La Cluj-Napoca, pentru a putea asigura nevoile pacienților din spitale ar fi nevoie de 80 de donatori zilnic, însă în această perioadă, la centrul de transfuzii, vin sub 40 de persoane.

Cei care doresc să doneze trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Să aibă între 18 și 60 de ani, greutatea de peste 50 kg, să nu fi avut vreo intervenție chirurgicală în ultimele 6 luni.

De asemenea pentru a putea dona trebuie să nu aveți nicio boală infecțioasă, cum ar fi gripa, și să nu consumați alcool cu 24 de ore înainte.

Cu toate că suntem în pandemie, pentru a salva vieți este nevoie în continuare de campanii de donare cum ar fi cele realizate de asociații, organizații studențești sau chiar instituții publice.

Ultima campanie națională de donare a fost organizată de Patriarhia Română, care a reușit să mobilizeze 1000 de angajați ai Jandarmeriei Române.

Cu toate acestea în continuare este nevoie de noi donatori și noi campanii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă