„Este legătura? E OK”? Parlamentul a gafat în timpul discursului lui Zelenski. Explicațiile directorului Departamentului Tehnic

5 aprilie 2022, 17:12

Marcel Ciolacu: N-avem legătura!

Înainte de începerea ședinței plenului reunit, șeful Camerei Deputaților încerca să înțeleagă cum se va vedea și auzi discurusul istoric al președintelui Zelenski în Parlamentului României.

Marcel Ciolacu: Este legătura? E OK? Şi el se va vedea în timp ce vorbim noi? Nu-l vedem? El să fie pe ecran…vorbim pustiului?

La un moment dat, președintele Zelenski a apărut pe un ecran din marginea sălii și nu pe monitorul principal. Iar când i-a venit rândul să-și țină discursul, au urmat aproape 40 de secunde în care cuvintele nu s-a auzit deloc în plen, și nici la televizor.

Sunetul și traducerea au revenit imediat după ce au fost difuzate imagini cu masacrul de la Bucha. Însă discursul lui Zelenski a fost greu de urmărit. Pentru că traducerea abia putea fi auzită.

Întregul eveniment, inclusiv transmisiunea discursului, a fost asigurat de Parlamentul României. Întrebat ce s-a întâmplat, președintele Camerei Deputaților s-a scuzat.

Marcel Ciolacu: Ştiţi că sunt preşedintele legislativului, nu sunt administratorul Camerei.

Explicațiile au venit astăzi. O modificare de parametri ar fi fost făcută chiar înainte de începerea discursului președintelui Ucrainei.

Alex Tănase, director Departamentul Tehnic din Parlamentul României: A existat o solicitare din partea partenerilor noștri. S-a dorit inserarea unui material media. Ulterior, în timpul ședinței, la momentul în care a fost necesară preluarea speech-ului președintelui Zelenski, în momentul acela s-a descoperit faptul că există o modificare de parametru. Pista de sunet pe care o folosea traducătorul a fost partajată după modificarea de parametri cu sunetul care ne venea din Ucraina.

Problemele tehnice din timpul discursului președintelui Zelenski au fost aspru criticate de români pe rețele sociale. Mai ales că a fost primul susţinut după ce Zelenski a mers în Bucha, localitate puternic lovită de atacurile armatei rusești.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite