Este doliu în Columbia, după cele mai grave alunecări de teren din istoria ţării

Pământul a luat-o la vale într-o provincie din sud-vest şi a ucis peste 250 de oameni. Sunt sute de răniţi şi mii de sinistraţi, iar preşedintele a declarat stare de calamitate.

02 Aprilie 2017, 17:06 (actualizat 02 Aprilie 2017, 18:13) |
$article.media.images[0].description
Alunecări de teren în Columbia"

Într-un oraş cu 40.000 de locuitori, casele au fost, pur şi simplu, smulse din temelii şi aruncate încoace şi încolo.

Alerta a fost dată din timp, unii localnici au reuşit să se salveze. Dar mulţi au sfârşit îngropaţi de vii sub torentul de noroi. Printre victime, femei şi copii.

Oamenii caută supravieţuitori prin nămol. Din loc în loc, sunt afişate liste cu sute de persoane încă declarate dispărute, cu numele celor găsiţi fără viaţă sau ale celor aflaţi în spitale.

Echipele de intervenţie au o misiune foarte dificilă: încă plouă în regiune şi avalanşa de nămol a acoperit o zonă extinsă. E circulaţia îngreunată pe 80 la sută din căile de acces. De unde se sfârşeşte drumul, mai sunt 3 ore de mers până în mijlocul dezastrului.

De vină sunt ploile torenţiale - care provoacă adesea alunecări de teren în Anzi. Dar nu a fost niciodată atât de rău. 17 cartiere sunt, practic, rase de pe suprafaţa pământului.

Poduri nu mai există, talazurile de nămol au luat cu ele bolovani, maşini, copaci rupţi şi au acoperit clădiri şi drumuri.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 16°C
IASI 11°C 14°C
CLUJ 8°C 11°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 12°C 12°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI