Este criză de salvatori în costum de scafandru! Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani are un singur scafandru, la ISU Iași sunt doi. O echipă completă ar trebui să aibă 4 persoane

Situația este gravă mai ales în Inspectoratele pentru Situații de Urgență din regiunea Moldovei. La ISU Botoșani, de exemplu, mai există un singur scafandru, iar la o intervenție este nevoie de minimum 3 sau 4.

04 August 2021, 20:52 Știrile TVR |

Alexandru este unul dintre supraviețuitorii tragediei de săptămâna trecută, din județul Bacău. El a reușit să își salveze doi prieteni, însă pentru alți 5 nu s-a mai putut face nimic.

Zeci de oameni din echipele de intervenție au venit la fața locului, inclusiv scafandri, deși astfel de salvatori sunt greu de găsit.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Botoșani, de exemplu, are în acest moment un sigur scafandru, care este în concediu de odihnă.

O echipă completă ar trebui să aibă 4 persoane pregătite să intervină în situațiile de înec. Astfel că, pentru a intra în apă pentru recuperarea unei persoane, în special în râurile și lacurile adânci, sunt chemați în ajutor scafandri din județele vecine.

Formarea unui scafandru presupune probe fizice extreme de dure, dar și o stare de sănătate foarte bună, care este monitorizată constant, înainte de fiecare intervenție.

În județul Iași, în acest moment sunt doar doi scafandri. Unul dintre ei este subofițerul Lucian Trofin. A scos din ape până acum 52 de persoane.

Numai în ultima săptămână, în județele Moldovei, 6 copii - 5 din Neamț și unul din Suceava - și-au pierdut viața înecați. Trupurilor lor au fost recuperate în urma misiunilor scafandrilor.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 3°C 5°C
BRASOV 3°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI