Espicopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, protagonistul unei înregistrări compromițătoare. Patriarhia Română spune că va lua măsuri drastice

14 iulie 2017, 19:15

Înregistrarea cu doi bărbaţi în sutană care se sărută şi ajung la gesturi intime a şocat opinia publică şi a provocat un cutremur în Biserica Ortodoxă. Imediat, Patriarhia a cerut imaginile clare, nu blurate, aşa cum au apărut pe site-ul Cancan. După ce au văzut filmuleţul, reprezentanţii Patriarhiei au confirmat că unul dintre bărbaţi este episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, pe numele de său de mirean Onilă.

Vestea ca episcopul Huşilor ar fi protagonistul unor înregistrări deocheate a căzut ca un trăznet peste enoriași.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, unitatea bisericească de care aparține Episcopia Husilor, încă nu au confirmat nimic.

Despre celălalt bărbat din înregistrare, jurnaliştii de la Cancan spun că ar fi un fost elev al Seminarului Teologic Huși, în prezent preot într-o localitate din Vaslui. Iar filmuleţul, împreună cu altele de acelaşi fel, ar fi fost folosit de cei trei preoţi care l-au şantajat pe episcopul Huşilor. Aceştia au cerut de la înaltul ierarh funcţii şi bani. Acum sunt judecaţi în arest la domiciliu.

Episcopul Huşilor dezminte, prin avocatul său, toate informaţiile.

Acum Patriarhia așteaptă rezultatul anchetei făcute de Mitropolia Moldovei, în urma căreia va lua o decizie.

Episcopul Husilor, Corneliu Onilă nu este la primul scandal. Presa a scris că nu a gestionat bine cazul Tanacu, din 2005, în care o tânără călugăriţă cu probleme psihice şi-a pierdut viaţa, crezând că este posedată. De asemenea, enoriaşii l-au acuzat că a caterisit pe nedrept mai mulţi preoţi, care refuzau să plătească nişte taxe impuse de Episcopie.

Acesta este al doilea scandal de homosexualitate în mai puțin de lună, în care sunt implicate feţe bisericeşti, după cel izbucnit în jurul preotului Cristian Pomohaci.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite