Eroina cu vâsle. O poștăriță din nordul Rusiei duce corespondența și face cumpărături pentru persoanele nevoiașe aflate pe o insulă izolată

17 septembrie 2019, 13:08

În fiecare zi, ea străbate cu barca lacul de acumulare de la Rybinsk pentru a-i ajuta pe oamenii de pe insulă.

I se spune Shurochka, are 53 de ani și de 27 de ani lucrează la oficiul postal din Sudoverf, de lângă Rybinsk. La birou și-a făcut o schemă cu traseul pe care îl are de parcurs în fiecare zi.

Fără ajutorul ei, singurii locuitori de pe insula Yurshino, 35 la număr ar fi total izolați de lume. De fapt Alexandra locuiește și ea pe insulă, așa că trebuie să facă drumul cu barca – un kilometru până la oficiul postal, să ia corespondența și pensiile și să se întoarcă, vâslind, încă un kilometru.

Înainte exista un bac care făcea legătura cu insula. Când s-a renunțat la transportul cu bac-ul, Alexandra a învățat să vâslească singură.

Pentru activitatea ei de-a lungul anilor, Surochka a primit mai multe diplome și chiar medalia de „maestru in comunicații”. Este de fapt omul de legătura cu lumea exterioară: pe lângă facturi, scrisori, pensii, Alexandra face cumpărături pentru persoanele vârstnice de pe insulă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite