EROII DIN RĂZBOI | A fost împuşcat în cap, iar după ce a ieșit din spital a mers pe jos timp de două săptămâni, până a ajuns în ţară. Povestea veteranului Tudor Costache

A supravieţuit în Al Doilea Război Mondial, deşi a fost împuşcat în cap! Este povestea lui Tudor Costache, un veteran de război din Călăraşi. La filmare, ne-a mărturisit că este nemulţumit de indemnizaţia pe care o primea, mai ales că are peste 90 de ani. În cele din urmă, autorităţile au decis ca recompensele pentru eroi să fie mai mari.

04 Iulie 2021, 20:45 |

Tudor Costache s-a născut în august 1923, în comuna Ciocăneşti, judeţul Călăraşi.

În mai 1944 a fost încorporat, iar în ianuarie '45 a fost trimis pe front, în linia întâi, în Cehoslovacia. Chiar din prima zi şi-a văzut camarazii murind.

În 14 aprilie 1945, regimentul său a fost atacat, iar Tudor Costache a fost împuşcat în cap.

La ieşirea din spital, a mers pe jos timp de două săptămâni, până a ajuns în ţară. Abia după câţiva ani a fost din nou operat, iar medicii i-au extras glonţul rămas în gât.

Acum, la 98 de ani, Tudor Costache este nemulţumit de indemnizaţia de veteran.

La scurt timp după acest interviu, Guvernul României a decis acordarea unei indemnizaţii de gratitudine, în valoare de 2.690 lei, pentru invalizi, veterani şi văduve de război.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EROII DE RĂZBOI
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 22°C
IASI 20°C 22°C
CLUJ 19°C 14°C
CONSTANTA 15°C 20°C
CRAIOVA 18°C 21°C
BRASOV 18°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI