Eroii din lupta cu inamicii invizibili. „Pleacă unul, vine altul, nu este să fie liber locul o oră”. Reportaj din secția de terapie intensivă a Spitalului de Urgență Cluj-Napoca

18 noiembrie 2021, 22:58

Pandemia de COVID nu a dat pauză celorlalte boli. La Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj-Napoca, pe lângă pacienții infectați cu SARS-CoV-2, salvările vin continuu cu oameni care au probleme grave de sănătate.

Cele 25 de locuri existente la UPU sunt mereu ocupate. Uneori, e nevoie de paturi suplimentare.

La ATI se dă o luptă contracronometru. Cadrele medicale stau alături de bolnavi chiar și 12 ore pe zi.

La cei 31 de ani, doctorul Cătălin Constantinescu știe că are o misiune precisă: să salveze vieți. De un an și jumătate, majoritatea timpului îl petrece în secția de terapie intensivă.

La terapie intensivă sunt 12 locuri. Acum, 10 pacienți sunt intubați. Toți au COVID și niciunul nu e vaccinat. Printre ei, și o femeie care s-a infectat înainte să nască.

Un rol important în viața pacienților infectați cu coronavirus îl au kinetoterapeuții.

Pandemia a unit și destine. Alexandru și Dănuța s-au cunoscut la o intervenție cu ambulanța. Pasiunea și dorința pentru salvarea oamenilor i-au adus și mai aproape.

Fiind martori în fiecare zi la suferințele bolnavilor, eroii în halate albe au un mesaj important: oamenii să înțeleagă totuși să se vaccineze, pentru că acest gest simplu scade riscul de a ajunge într-o secție ATI.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite