Eroare de corectare la Evaluarea Națională. O elevă din Galați a obținut nota 8,5 la Matematică, după ce inițial lucrarea ei a fost notată cu 3

Eroare-record la corectarea unei lucrări la proba de Matematică de la Evaluarea Națională. O elevă din Galați a primit 5 puncte în plus față de nota inițială, după ce a depus contestație. Astfel, lucrarea notată inițial cu 3 a ajuns în final la nota 8,25. Acum se fac verificări pentru a afla cine a corectat lucrarea.

06 Iulie 2021, 18:38 (actualizat 06 Iulie 2021, 19:25) |

Alexia a încheiat anul școlar cu media 10. Fata a trăit un șoc în momentul în care și-a văzut rezultatul la Matematică de la Evaluarea Națională. Lucrarea ei a fost notată cu 3.

După contestație, fata a primt 8,25.

Teza elevei din Galați a fost corectată într-un centru dintr-un alt județ. Contestația a fost trimisă tot acolo, iar acum se fac verificări pentru a se stabili cine a făcut o greșeală atât de mare.

Întâmplarea a stârnit revoltă printre colegii Alexiei, dar și printre profesori.

Ministrul Educației are o explicație pentru situația apărută și o soluție pentru viitor.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: Din păcate, o mare parte dintre profesorii care au fost formați pentru a corecta la Evaluarea Națională și Bacalaureat nu au fost utilizați. Au fost utilizați profesori care nu au beneficiat de această formare. Soluția este următoarea: corectare informatizată, care să elimine subiectivismul factorului uman.

Alexia și familia așteaptă acum răspunsul Inspectoratului Școlar Județean care trebuie să clarifice cine este de vină pentru eroare.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 13°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 11°C 11°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 14°C 11°C
BRASOV 10°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI