Erdogan amenință Uniunea Europeană cu transferul de refugiați sirieni

Recep Erdogan preşedintele Turciei
Recep Erdogan preşedintele Turciei
10 octombrie 2019, 15:46

Președintele Erdogan a atras atenția asupra manierei în care comunitatea internațională se raportează la demersul Turciei, pe care îl cataloghează ca fiind o formă de „ocupație” militară, după ce liderii mai multor state au condamnat hotărârea autorităților de la Ankara de a ataca statul sirian.

„Noi vom deschide porțile și vom trimite 3.6 milioane de refugiați sirieni către voi”, a declarat Erdogan, în cadrul unui discurs în fața partidului său, Justiție și Dezvoltare, răspunzând criticilor statelor europene.

În cadrul aceluiași comunicat, șeful de stat turc a reiterat scopul demersului său militar ce constă în eliminarea elementului terorist de pe teritoriul statului său, și nu invadarea Siriei. „Ei nu sunt onești, ei doar aruncă vorbe”, referindu-se la criticii externi; „noi creăm acțiune, care e diferența noastră”, a transmis Erdogan.

Bilanțul victimelor atacurilor începute miercuri este de 109 de „teroriști uciși”, conform declarațiilor președintelui Turciei.

Armata Turciei a lansat miercuri operaţiuni militare în nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o „zonă de securitate” în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia. Trupele turce vor pătrunde „în Siria pentru a neutraliza o ameninţare de lungă durată la adresa Turciei”, a declarat Fahrettin Altun, consilierul pentru Comunicare al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite