Episcopul Huşilor, acuzat de relaţii intime cu un elev de seminar, s-a retras din funcție

18 august 2017, 13:36

Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanul, s-a retras din această demnitate până în octombrie. A făcut solicitarea către Sfântul Sinod și aceasta și i-a fost acceptată. Decizia a venit după patru ore.

Corneliu Bârlădeanu va rămâne, cel mai probabil, călugăr într-o mânăstire

Pentru a nu prelungi situația de incertitudine de la Huși, Preasfințitul părinte Corneliu a luat decizia să depună în fața Sfântului Sinod o cerere de retragere din funcția de Episcop de Huși, în condițiile în care se consideră, în continuare, nevinovat. Sfântul sinod a luat act și a aprobat această cerere. A hotărât, în același timp, declararea vacantării scaunului de Episcop al Hușilor, urmând ca în următoarele 60 de zile, conform prevederilor statutare să fie  ales un nou episcop al Hușilor, se arată într-o declarație făcută la finalul ședinței Sfântului Sinod.

Scandalul în care este implicat Corneliu Bârlădeanu, Onilă pe numele său de mirean, a zguduit Patriahia Romana din temelii.

Apariţia în public a filmuleţului în care ierarhul este surpins în relaţii intime cu un elev de seminar a fost precedată şi de o anchetă penală pentru că episcopul a fost şantajat cu difuzarea imagnilor compromiţătoare.

Credincioşii din Eparhia Huşilor, care au mai auzit şi despre alte scandaluri în care ar fi fost implicat cel care i-a păstorit, nu sunt surprinşi de decizia luată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite