Episcopul de Huşi, acuzat de relaţii homosexuale, rămâne, deocamdată, la altar. Ierarhul nu se autosuspendă, dar ar putea fi caterisit

Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, ar putea fi caterisit. Decizia nu a fost luată încă, dar sinodul Mitropoliei din Iaşi a vizionat filmul compromiţător pentru episcopul acuzat de relaţii homosexuale. Ierahul a refuzat să se retragă sau măcar să se autosuspende, aşa că în acest caz este posibilă chiar cea mai dură sancţiune: caterisirea. Recomandarea trebuie făcută de sinodul permanent, format din zece mitropoliţi, iar decizia finală aparţine Sfântului Sinod. Cele două foruri nu se vor întruni însă mai devreme de o lună, după postul şi sărbătoarea Sfintei Marii.

17 Iulie 2017, 13:17 (actualizat 17 Iulie 2017, 19:28) |
Episcopul Hușilor ar putea fi caterisit
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Scandalul în care este implicat episcopul de Huşi acuzat de relaţii homosexuale nu primeşte încă decizii ferme. Prea Sfinţitul Corneliu rămâne în funcţie. Şi chiar poate sluji până la terminarea anchetei.

Cu aceste hotărâri s-a încheiat şedinţa sinodului Mitropoliei Moldovei în care au fost vizionate imaginile compromiţătoare pentru episcopul de Huşi. Prelatul a refuzat să se autosuspende şi neagă acuzaţiile.

Deocamdată, prelaţii au vizionat filmarea, care a pus pe jar o ţară întreagă. Reprezentanţii Mitropoliei susțin că "dacă înregistrarea nu este prelucrată, este posibil ca în imagini să fie episcopul Huşilor Corneliu Bârlădeanu".

Mai mult, preoţii s-au declarat total împotriva a ceea ce au văzut în filmare. Însă, concluziile finale vor fi comunicate sinodului permanent de la Bucureşti. Acesta din urmă va trimite propunerile către sinodul Bisericii Ortodoxe Române. Doar această ultimă instanță bisericească poate hotărî caterisirea episcopului.

Scandalul este unul fără precedent în Biserica Ortodoxă Română. Coincidenţă sau nu, ieri, cu o zi înainte de şedinţă, episcopul nu a venit la biserică să slujească, aşa cum făcea în fiecare duminică.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 5°C
IASI 12°C 6°C
CLUJ 8°C 3°C
CONSTANTA 16°C 7°C
CRAIOVA 12°C 5°C
BRASOV 9°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI