Episcopii Bisericii Marii Britanii refuză să susțină căsătoriile între persoanele de același gen

Biserica Marii Britanii
Biserica Marii Britanii
18 ianuarie 2023, 09:17

Propunerea lor va fi dezbătută în cadrul echivalentului unui parlament al Bisericii – Sinodul General – luna viitoare.

Mai mulți episcopi prezenți la întâlnire au declarat că principiile Bisericii potrivit cărora Sfânta Căsătorie este doar între un bărbat și o femeie nu se vor schimba și nu vor fi supuse la vot. Această declarație vine după ani de dezbateri pe această temă.

Căsătoria între persoane de același sex este legală în Anglia și Țara Galilor din 2013. Dar când legea s-a schimbat, Biserica nu și-a schimbat doctrina.

În 2017, Biserica Angliei a început o perioadă extinsă de consultări numită „Trăind în dragoste și credință”.

În luna noiembrie a anului trecut, episcopul de Oxford a devenit cel mai înalt episcop al Bisericii Anglicane care a susținut în mod public o schimbare a doctrinei Bisericii. Deși o mână de alte persoane l-au susținut, acestea au rămas în minoritate.

Refuzul de a propune un vot privind permiterea căsătoriilor între persoane de același gen riscă să îi înfurie pe cei care militează pentru schimbare în cadrul Bisericii.

Decizia episcopilor pune Biserica Angliei în contradicție cu echivalentul său anglican din Scoția, Biserica Episcopală Scoțiană, și cu Biserica Prezbiteriană din Scoția, care permit căsătoriile între persoane de același gen.

Biserica Anglicană din Țara Galilor a oferit un serviciu autorizat de binecuvântare pentru cuplurile de homosexuali, dar nu permite căsătoriile între persoane de același gen în biserică.

Unul dintre episcopii liberali prezenți la întâlnire a spus că au existat „progrese substanțiale”.

„Este o evoluție”, a spus acesta. „Nu este sfârșitul drumului”.

Un episcop conservator a spus: „Suntem sinceri cu privire la faptul că nu suntem de aceeași părere în aceste aspecte. Dar nu vom renunța să fim împreună”.

Charlie Bell, în vârstă de 33 de ani, și partenerul său Piotr Baczyk, în vârstă de 27 de ani, locuiesc în sud-estul Londrei, unde Charlie este preot. Ei așteaptă să se căsătorească până când biserica va permite nunțile între persoanele de același gen.

El a spus: „Acest subiect nu s-a terminat. Dacă episcopii cred că asta va rezolva situația actuală, se înșeală amarnic.”

Un purtător de cuvânt al Bisericii Anglicane a refuzat să comenteze detaliile privind recomandările episcopilor, dar a declarat: „Nu am avut timp să fac comentarii. Episcopii s-au întâlnit astăzi și au continuat o ultimă revizuire a unui document „Living in Love and Faith” care va fi analizat de sinod”.

„Documentele vor fi finalizate și puse la dispoziția publicului în cursul acestei săptămâni”, a menționat acesta.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite