Epidemie de HIV în Pakistan. Focarul de infecție ar fi seringile refolosite

22 mai 2019, 14:56

Orășelul Ratotero din provincia Sindh numără puțin peste 300 de mii de suflete. De luna trecută, când autoritățile au anunțat oficial  epidemia de HIV, nimeni nu mai are liniște aici.

Viata lui Perveen s-a întors pe dos. Ea, soțul și fiica cea mică, de numai trei ani, au fost diagnosticați cu HIV SIDA.  Trăiesc într-un bordei, într-un sat prăfuit. Singurul care câștigă ceva este socrul ei, iar banii nu ajung pentru tratamentul tuturor.

Într-o singură lună au fost depistate peste 600 de persoane seropozitive; 463 sunt copii care nu au împlinit 5 ani. S-a declanșat un program de monitorizare regională și statul îi ajuta pe cei care au nevoie de un tratament.

Deși nimeni nu poate spune, deocamdată, cum a apărut aceasta epidemie, experții în Hiv/ Sida sunt aproape convinși că virusul s-a răspândit prin seringi contaminate.

Când copiii sunt răciți, în Pakistan, medicii recomandă un tratament injectabil și refolosesc seringile de mai multe ori. În plus, numărul estimat al persoanelor seropozitive este de peste 100 de mii.

Doar 25 de mii au fost diagnosticate și numai 15 mii primesc tratament cu retrovirale. Asta înseamnă ca restul pot fi o sursă de contaminare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite