Epidemie de ciumă bubonică în Mongolia: Zeci de turişti au fost împiedicați să părăsească regiunea

Epidemie
Epidemie
6 mai 2019, 12:45

Autorităţile mongole au confirmat moartea unui cuplu în districtul Ulgii situat în vestul ţării, potrivit unui purtător de cuvânt al departamentului pentru situaţii de urgenţă, care a declarat că „rezultatele preliminare ale testelor arată că epidemia de ciumă bubonică a provocat moartea celor doi oameni”.

Sâmbătă a fost confirmat faptul că turiştii provenind din SUA, Olanda, Elveţia, Suedia şi Germania erau încă blocaţi în zonă şi au fost împiedicaţi să părăsească regiunea.

Potrivit cotidianului Siberian Times „câteva zeci de turişti din întreaga lume au trebuit să-şi modifice planurile de vacanţă şi acum aşteaptă să vadă când li se va permite să părăsească oraşul [din Ulgii]”.

Turiştii au rămas blocaţi, în ciuda faptului că autorităţile locale din domeniul sănătăţii subliniază că „ei nu cred că situaţia este critică sau sunt aproape de o epidemie. Cu toate acestea, nu a fost anunţat un termen limită al carantinei, care în cel mai rău scenariu poate dura până la 21 zile”.

În Uglii, mai mult de 150 de persoane care au intrat în contact cu cuplul decedat rămân „sub supraveghere”. Cuplul, un bărbat de 38 de ani şi soţia sa de 37 de ani, s-au îmbolnăvit după ce au mâncat carne de la o marmotă contaminată. Bărbatul a murit la 27 aprilie, iar soţia sa trei zile mai târziu. Ei au lasat în urmă patru copii.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă