Epidemia de pestă porcină africană dă peste cap planurile proprietarilor de restaurante şi băcănii cu preparate tradiţionale

Proprietarii de restaurante şi băcănii cu preparate tradiţionale sunt de părere că sarmalele, pomana porcului sau tocăniţele îşi păstrează gustul doar dacă sunt făcute cu carne de porc crescut în curte de micii fermieri. Dar cum efectivele de porcine sunt decimate de pestă, în România va ajunge tot mai multă carne din import.

06 Septembrie 2018, 20:30 (actualizat 06 Septembrie 2018, 20:31) |
Managerii de restaurante se tem că vor prepara mâncarea cu carne de porc din import
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Andreea are o băcănie în centrul Bucureştiului, în care vinde specialități din carne de porc. Lunar, cumpără aproape o tonă de carne, exclusiv de la furnizorii locali. Se pregătește să deschidă și un restaurant, dar epidemia de pestă africană începe să îi dea peste cap socotelile. Se teme că nu va mai găsi suficientă carne de porc românescă.

Andreea și asociații ei nu vor să cumpere carne din import. Ar schimba gustul specialităților şi ar trebui să schimbe multe reţete. În plus, rasele româneşti nu sunt crescute şi în strănătate.

Patronii de restaurante preferă să cumpere carne de porc de la furnizorii locali. Majoritatea au ferme mici și mijlocii  nu cresc animalele în regim industrial.

Importurile de carne de porc asigură jumătate din necesarul de consum al României. Dar din cauza epidemiei de pestă, procentul va crește până la 75% de sărbători, estimează importatorii, care avertizează că și carnea s-ar putea scumpi cu până la 20%.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 5°C
IASI -4°C 5°C
CLUJ -4°C 0°C
CONSTANTA -1°C 6°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -4°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI