Epidemia de coronavirus ia amploare în întreaga lume. COVID 19 a ajuns în Africa și America Latină

27 februarie 2020, 14:58

Harta țărilor europene afectate de coronavirus pare să crească de la o oră la alta.

Noi cazuri au fost confirmate în nordul și estul continentului. Este vorba de persoane care s-au întors din Italia sau Iran, două mari focare de infecție.

Autoritățile sunt însă îngrijorate de unele cazuri pe care nu le pot explica.

În Italia în ultimele 24 de ore au mai fost confirmate încă 100 de cazuri iar peninsula a devenit o platformă de răspândire a virusului.

Multe țări și-au sfătuit cetățenii să evite călătoriile în Italia și îi plasează în carantină pe cei care vin din regiunile afectate.

Comisarul european pentru sănătate cere acțiuni coordonate.

Iranul este o altă sursă de infecție, acolo înregistrându-se 19 decese și aproape 140 de îmbolnăviri.

De acolo in ultimele ore virusul a ajuns în Gerorgia, Estonia, Pakistan și mai multe țări arabe.

Oficialii din Arabia Saudită au interzis pelerinajul străinilor la orașele sfinte Mecca și Medina.

Noul tip de coronavirus a ajuns pe aproape toate continentele după confirmarea primelor cazuri și în Brazilia Algeria. Liderii lumii oscilează între pesimism și optimism.

Pe baza informaților primite de la specialiștii din sănătate avem toate motivele să credem că lumea va intra curând în faza pandemiei de coronavirus.

În California a apărut și primul pacient a cărui infectare nu are o sursă clară: nu a fost în China și nici nu a intrat in contact cu o persoana contaminata.

În SUA sunt 60 de cazuri, 59 fiind turiști de pe vasul de croazieră din Japonia. Astăzi membrii echipajului de pe Diamond Princess, inclusiv mai mulți români, au fost debarcați și vor intra într-o nouă perioada de carantina de 2 săptămâni.

Coreea de Sud rămâne cel mai mare focar din afara Chinei cu aproape 1600 de cazuri confirmate. Autoritățile au creat centre de testare rapidă din mașina. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății pentru prima oară de la izbucnirea epidemiei apar mai multe cazuri în afara Chinei decât în țara asiatică.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite