Epavele din Mediterană. Turcii au descoperit cel mai vechi vas din lume, din Epoca Bronzului

10 aprilie 2019, 11:09

Nava din Antalya a fost descoperită întâmplător de câțiva studenți pasionați de scufundări. Specialiștii spun că datează din anul 1600 înainte de Cristos, prin urmare este cea mai veche ambarcațiune din epoca Bronzului descoperită pân acum.

În apropiere de insula Alonissos din nordul Greciei pe fundul marii a fost găsită, la începutul anilor 90, o nava de transport impresionantă. Experții spun că vasul de aici a fost creat de Români în secolul al 5-lea înainte de Cristos. Studiind epava, arheologii au înțeles tehnica de construire a unei asemenea nave capabile să care tone de marfă.

Nu au adus-o la suprafață, ci au preferat să o conserve pe cât posibil acolo unde au găsit-o. Acum aceasta nava impresionantă poate fi văzută de oricine este capabil să se scufunde la o adâncime de aproape 28 de metri.

Peisajul este incredibil. Miile de amfore așezate pe straturile de lemn putrezit au devenit casele  vietăților marine și din loc în loc mai poți zări bucăți de lemn rămase intacte de mii de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite