Enigma carnagiului din Las Vegas. La Universitatea Stanford este analizat creierul asasinului Stephen Paddock

24 noiembrie 2017, 22:07

Cum a putut să intre Paddock în hotelul Mandala Bay cu zeci de arme, fără să atragă atenția? De ce nu se dau publicității imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la intrarea în hotel? Răspunsul pare simplu: Paddock avea acces – nimeni nu poate explica de ce – la un lift de serviciu, folosit doar de personalul hotelului. Este, de altfel, motivul pentru care răniții au dat în judecată hotelul Mandala Bay. Pentru că, dacă ar fi intrat pe unde intră toată lumea, poate cineva ar fi văzut că aduce în cameră zeci de arme.

Multe lucruri nu se leagă nici în privința lui Jesus Campos: teoretic, bodyguard la hotel. Dar nu figura pe listele de angajați, a descoperit presa americană. Campos este cel care ar fi dat alarma că se trage din camera lui Paddock și este ultima persoană care a dialogat cu el: Paddock l-a împușcat în picior. Deși rănit, a doua zi după masacru Campos a plecat în Mexic, iar autoritățile au fost de acord, deși era singurul martor și singurul care ar fi putut să dea informații despre cele întâmplate.

Mulți jurnaliști de investigație vehiculează ideea că Paddock era, de fapt, un traficant de arme, fie pentru CIA, fie pentru FBI, iar Campos chiar unul dintre colaboratorii lui.

Una dintre teoriile conspirației este că poate nu el a fost cel care a comis măcelul, ar fi putut fi o altă persoană sau chiar mai multe. Care au tras de la fereastra camerei lui, după ce l-au omorât. De ce l-ar fi omorât? Din motive legate de afacerile cu armament.

Nici pista trecerii la Islamul radical nu a dispărut complet din cercurile conspiraționiștilor. Asta pentru că Paddock a fost în Orientul Mijlociu de mai multe ori în ultima jumătate de an. Poate pentru tranzacțiile cu arme, poate din alte motive.

Autoritățile continuă să spună că poate tragedia din Las Vegas va rămâne pentru totdeauna un mister.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite