Energia creatoare a dirijorului Christian Ciucă leagă muzical Franţa de România

Relația franco-română este foarte importantă, iar cele două ţări sunt atât de apropiate, încât muzica înlesneşte minunile de care oamenii au întotdeauna nevoie. Așa crede Christian Ciucă, român, dar și francez, dirijor apreciat și aplaudat pe toate scenele lumii. În tot ceea ce face poartă în suflet, România și oamenii de acasă.

01 Decembrie 2022, 12:49 (actualizat 01 Decembrie 2022, 12:54) Știrile TVR |

Christian Ciucă este fondatorul Ansamblului instrumental din Paris și conduce ansamblul vocal Crescendo din Franța.

Dirijează multe orchestre renumite, concertează alături de artiști de valoare și îi place să spună că muzică este terapie.

Poate de aceea inițiază proiecte umanitare și organizează concerte în spații care nu au legătură cu sălile de concert, cum sunt casele de bătrâni, spitalele sau bisericile și catedralele.

Îndrăgostit de muzica franceză și în special de muzica lui Fauré, alegerea a fost până la urmă una simplă și sentimentală, Franța, iar după mulți ani continuă să păstreze și Franța, dar și România în ADN-ul său artistic.

Se spune că are o ureche muzicală absolută, iar pentru Christian Ciucă acesta este un ajutor indispensabil pentru muzica de cor.

Este talentat şi respectat de critici. Concertele sale sunt de fiecare dată un succes, iar colegii de scenă îi admiră ambiţia şi exigenţele.

Energia creatoare a lui Christian Ciucă leagă muzical Franţa de România, iar planurile sale vor continua mulţi ani de acum înainte.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 5°C
IASI 1°C 4°C
CLUJ 1°C 3°C
CONSTANTA 8°C 7°C
CRAIOVA 1°C 3°C
BRASOV 2°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI