Enel are în plan plecarea din România anul viitor. Vicepreședintele ANRE: Va fi un proces lung | Preşedintele Consiliului Concurenţei: Nu este nicio tragedie. Clienţii nu vor fi afectaţi

Enel. Companie de electricitate
Enel. Companie de electricitate
22 noiembrie 2022, 11:19

Enel a anunţat că intenţionează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro (21,51 miliarde de dolari) pentru a-şi reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezenţa sa în şase ţări, conform strategiei actualizate a celei mai mari companii italiene de utilităţi prezentate marţi.

Cea mai mare parte a planului de vânzare de active – care vizează printre altele active din România şi Peru – va fi realizată până la finalul lui 2023.

Vicepreședintele ANRE: Va fi un proces lung

Zoltan Nagy,  vicepreședintele ANRE: Va fi un proces lung. Înțeleg că abia zilele acestea se discută posibilitatea ieșirii din România, ceea ce înseamnă că ar trebui să găsească un cumpărător, să se finalizeze tranzacția, ceea ce poate să dureze 2 sau chiar 3 ani (…) Consumatorii racordați la rețeaua de distribuție Enel, cu siguranță, nu vor simți nicio diferență, lucrurile din punctul lor de vedere, vor merge mai departe așa cum au fost și până acum, poate, dacă reuseșc să vândă activele din România unui investitor serios, reușim să vedem  o îmbunătățire a situației.

Preşedintele Consiliului Concurenţei: Plecarea Enel din România nu ar trebui privită ca o tragedie

Plecarea Enel din România nu ar trebui privită ca o tragedie, iar clienţii nu vor fi afectaţi, a afirmat, marţi, și  Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Chiriţoiu a participat la conferinţa „Concurenţa în sectoare inovative” şi a fost întrebat de jurnalişti care vor fi efectele ieşirii Enel de pe piaţa din România.

„Piaţa de energie trece printr-o perioadă dificilă. Este o criză care afectează şi companiile şi clienţii. Guvernul a luat măsuri, în decurs de un an au fost patru ordonanţe de urgenţă. Când e criză şi faci lucrurile în viteză, evident că nu totul iese perfect. S-au adus tot felul de corecţii şi sunt convins că putem discuta alte măsuri de corecţie a cadrului legal şi de a asigura cât se poate predictibilitatea operatorilor. Dar, din nou, e criză, nu ai cum să prevezi totul. Aceasta este provocarea momentului, să ajungem la o reglementare inteligentă în energie”, a spus Chiriţoiu, potrivit Agerpres.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite