Emmanuel Macron pledează pentru renașterea europeană

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a lansat o pledoarie fără precedent pentru renașterea europeană. El trage în același timp un semnal de alarmă față de pericolele care stau în fața proiectului european - populismul și naționalismul. Mesajul președintelui francez a fost publicat în toate limbile statelor europene, inclusiv română.

05 Martie 2019, 15:03 (actualizat 05 Martie 2019, 22:19) |

Exemplul dat de șeful statului francez este cel al Brexitului, văzut ca simbol al crizei europene care «nu a știut să răspundă nevoilor de protecție a popoarelor în fața șocurilor lumii contemporane».

Emmanuel Macron se referă și la drepturile celor care muncesc în Uniunea Europeană. El cere garanții cu privire la respectarea salariului minim european, adaptat la fiecare țara și discutat în fiecare an în mod colectiv.

Spațiul Schengen trebuie revizuit, spune Emmanuel Macron.

« Toți cei care vor sa participe la aceasta reorganizare trebuie să îndeplinească anumite obligații de responsabilitate (controlul riguros la frontiere) și de solidaritate (o politica unică de azil, cu aceleași reguli de primire și de refuz peste toți)»

De asemenea, șeful statului francez propune înființarea unei Agenții Europene de Protecție a democrațiilor care să reunească experți europeni și care să sprijine fiecare stat european în fața manipulărilor și a atacurilor cibernetice din perioadele electorale.

Mai mult, Emmanuel Macron vrea reguli europene pentru a elimina de pe internet discursurile care îndeamnă la ură și violență.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 10°C
IASI 6°C 7°C
CLUJ 2°C 5°C
CONSTANTA 7°C 9°C
CRAIOVA 5°C 10°C
BRASOV 3°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI