Emmanuel Macron își dorește un nou mandat la Palatul Elysee

29 martie 2022, 13:54

Emmanuel Macron și-a început campania electorală la Dijon, în estul Franței. Liderul de la Elysee vrea să atragă cât mai multe opțiuni în favoarea să în scrutinul de peste mai puțin de două săptămâni.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron: Mă lupt pentru planul meu, pentru viziunea mea, a unei Franţe unite, urmăresc acest lucru de cinci ani, înţelegem dificultăţile şi diviziunile care există şi, chiar dacă nu am reuşit să corectăm tot, suntem conştienţi de acest lucru şi de aceea vreau să merg mai departe cu acest angajament. Cred că avem şi un proiect pentru viitor, când alţii sunt nostalgici şi nu cred că Franţa va reuşi cu aceste divizări.

Macron conduce în sondaje dar se anticipează un absenteism ridicat. Nu sunt puțini cei care îl critică.

Costul vieții este o preocupare pentru președintele Frantei care a avertizat că războiul din Ucraina va duce la creșterea inflației. La începutul lunii, Macron era creditat cu 31,5% din intențiile de vot. Între timp a pierdut 3 procente. Protestele vestelor galbene, începute în 2018 din cauza prețului motorinei, l-au făcut să piardă mult din susținerea francezilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă