Emmanuel Macron cere vigilenţă sporită din cauza mutaţiei virusului. În Franța, vaccinarea începe după Crăciun

Președintele Emmanuel Macron
Președintele Emmanuel Macron
21 decembrie 2020, 15:03

„Trebuie să dublăm vigilenţa. Este vorba de o mutaţie problematică a virusului”, a afirmat Emmanuel Macron, conform postului BFMTV, cu ocazia participării prin videoconferinţă la o şedinţă de guvern.

„Actuala situaţie evidenţiază complexitatea virusului, agresivitatea sa, aş îndrăzni să spun inventivitatea şi atitudinea umilă pe care trebuie să le avem în continuare„, a subliniat Emmanuel Macron.

La rândul său, Olivier Véran, ministrul francez al Sănătăţii, a declarat că mutaţia coronavirusului identificată în Marea Britanie nu a fost depistată deocamdată în Franţa, subliniind însă că acest lucru nu înseamnă că nu este deja pe teritoriul francez. „În ultimele zile, au fost identificate 500 de tulpini virale, dar această variantă nu a fost depistată prin analizele genetice. Acest lucru nu înseamnă că nu circulă deja„, a precizat Olivier Véran, la postul Europe 1.

Totuşi, ministrul francez al Sănătăţii este încrezător că vaccinurile anti-Sars-CoV-2 vor fi eficiente şi împotriva noii mutaţii. „Nu există motive să ne gândim că vaccinul ar fi mai puţin eficient”, a subliniat Olivier Véran.

Preşedintele Emmanuel Macron a precizat că vaccinarea va începe în Franţa şi în toate ţările Uniunii Europene imediat după Crăciun. „Următoarele zile vor fi marcate de lansarea strategiei noastre de vaccinare, va fi începutul. Va fi o dată europeană coordonată, imediat după Crăciun, adică la sfârşitul săptămânii”, a explicat preşedintele Franţei.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite