CORESPONDENȚĂ EXTERNĂ

Emmanuel Macron, vizită în zonele defavorizate ale Franței. Măsuri imediate în sănătate, educație și pentru acces pe piața muncii

Președintele Franței, Emmanuel Macron, își îndreaptă atenția spre populația din cartierele defavorizate ale țării. El a fost de multe ori criticat că este mai mult un președinte al bogaților decât al şomerilor şi al celor în situații de sărăcie extremă. Ca să arate contrariul, tânărul lider a vizitat mai multe zone dificile și a venit cu soluții. Cu detalii, corespondentul nostru la Paris, Mihaela Antoche.

15 Noiembrie 2017, 08:50 (actualizat 15 Noiembrie 2017, 09:04) |

Președintele Emmanuel Macron a ajuns în cartiere și în zone considerate defavorizate cu mulți șomeri, cu tineri care abandonează școala, unde lipsa locuințelor, pericolul radicalizării și infracționalitatea reduc orice perspectivă.

"Lupta pe care o avem în mâinile noastre este de a restabili Republica şi tot ce înseamnă ea, nu îi pot cere unui tânăr să creadă în Republică dacă Republica nu îşi face treaba", a declarat Macron.

Considerat de adversarii politici "președintele celor bogați", Emmanuel Macron vrea acum să mobilizeze autoritățile locale, guvernamentale, asociațiile, partenerii economici și chiar intelectualii pentru a schimba fața acestor zone.

Primele măsuri anunțate de președintele Franței sunt: creșterea numărului de cabinete medicale, creșe, școli, sprijinirea familiilor monoparentale, eliminarea discriminărilor la angajare, recrutarea a 10.000 de polițiști pentru securitatea cotidiană a locuitorilor.

Șeful statului a vorbit și despre radicalizarea tinerilor, un pericol de care societatea franceză se lovește tocmai în astfel de zone.

Aici educația are un rol important și de aceea printre măsuri se numără și accesul la învățământ al acestor tineri.

În Franța, peste 5 milioane de francezi trăiesc în cartiere foarte sărace.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 18°C
IASI 22°C 16°C
CLUJ 16°C 15°C
CONSTANTA 22°C 21°C
CRAIOVA 22°C 16°C
BRASOV 19°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI