Emmanuel Macron, vizită în zonele defavorizate ale Franței. Măsuri imediate în sănătate, educație și pentru acces pe piața muncii

15 noiembrie 2017, 08:50

Președintele Emmanuel Macron a ajuns în cartiere și în zone considerate defavorizate cu mulți șomeri, cu tineri care abandonează școala, unde lipsa locuințelor, pericolul radicalizării și infracționalitatea reduc orice perspectivă.

Lupta pe care o avem în mâinile noastre este de a restabili Republica şi tot ce înseamnă ea, nu îi pot cere unui tânăr să creadă în Republică dacă Republica nu îşi face treaba„, a declarat Macron.

Considerat de adversarii politici „președintele celor bogați”, Emmanuel Macron vrea acum să mobilizeze autoritățile locale, guvernamentale, asociațiile, partenerii economici și chiar intelectualii pentru a schimba fața acestor zone.

Primele măsuri anunțate de președintele Franței sunt: creșterea numărului de cabinete medicale, creșe, școli, sprijinirea familiilor monoparentale, eliminarea discriminărilor la angajare, recrutarea a 10.000 de polițiști pentru securitatea cotidiană a locuitorilor.

Șeful statului a vorbit și despre radicalizarea tinerilor, un pericol de care societatea franceză se lovește tocmai în astfel de zone.

Aici educația are un rol important și de aceea printre măsuri se numără și accesul la învățământ al acestor tineri.

În Franța, peste 5 milioane de francezi trăiesc în cartiere foarte sărace.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite