Emmanuel Macron, primul discurs după rezultatele parțiale: Anii ce vin nu vor fi liniștiți, vor fi istorici, dar vom scrie istoria împreună

24 aprilie 2022, 23:28

În discursul său, Emmanuel Macron a transmis un mesaj atât către propriii susținători, cât și către francezii care au votat pentru contracandidații săi.

„De asemenea, am un gând și pentru cei care nu au votat, tăcerea este un răspuns. De acum încolo, nu sunt un candidat al unui partid ci sunt președintele tuturor.Știu că mulți dintre compatrioții noștri au votat pentru mine astăzi nu pentru a susține ideile pe care le propun, ci pentru a le bloca pe cele ale extremei drepte. Acest vot mă obligă pentru anii care vor urma, eu sunt păstrătorul simțului lor al datoriei”, a declarat președintele reales în timpul unui discurs susținut în fața Turnului Eiffel din Paris.

Macron a mai spus în discursul său că francezii au ales astăzi ”un proiect social, verde, bazat pe muncă, creație”. ”Un proiect care va elibera forțele noastre culturale, pe cele din educație, pe cele profesionale Acest proiect este unul cu care voi construi cu muncă asiduă în următorii ani. În fiecare zi mă voi asigura că respect pe fiecare și vom construi o societate bazată pe egalitate între femei și bărbați”, a spus Macron.

”Anii ce vin nu vor fi liniștiți, vor fi istorici, dar vom scrie istoria împreună. (…) Împreună trebuie să găsim un mod de a face următorii 5 ani mai buni Fiecare dintre noi va avea o responsabilitate, fiecare va fi angajat în această luptă, pentru că fiecare va putea conta mai mult decât pe el însuși: pe poporul francez; este o forță pe care o iubesc atât de mult și sunt mândru să îl slujesc în continuare”, a subliniat președintele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite