Emmanuel Macron: Cred că trebuie să reinventăm o arhitectură de securitate și încredere între UE și Rusia

20 august 2019, 10:54

Președintele Franței, Emmanuel Macron a vorbit încă de la începutul întâlnirii despre importanța pe care o are Federația Rusă în Europa și despre rolul acesteia în contextul actual al relațiilor internaționale.

Emmanuel Macron și Vladimir Putin au discutat și despre actualitatea politica și diplomatică din Siria și Libia, situația din Iran, ecologie și climat.

S-a reamintit rolul asa-numitului format Normandia care cuprinde Ucraina, Rusia, Franța, Germania și care se referă la găsirea unor soluții politice la situația din Ucraina.

Președintele Vladimir Putin a ținut să explice și situația creată după explozia de la poligonul Nyonoska.

Eu cred că trebuie să reinventăm o arhitectură de securitate și încredere între UE și Rusia iar Franța are de jucat un rol și îl va juca deplin. Acest rol este să definim noile amenințări așa cum le vedem și să le împărțim, fie că este vorba de armament, de arme nucleare, de spațiul cibernetic. Trebuie să definim o agendă comună și să construim metode de și securitate comună din perspectiva vecinătății noastre, a spus Emmanuel Macron.

Vladimir Putin a ținu să explice și situația creată după explozia poligonul Lionioska: Nu există niciun pericol și nu este un nivel crescut al radiațiilor. Au fost experți la fața locului, inclusiv independenți care au controlat situația. Am primit rapoarte de la experții noștri, militari și civili. Nu există urmări grave.

Întâlnirea dintre cei doi lideri politici a avut loc cu doar câteva zile înainte de reuniunea G7, de la Biarritz, grup din care Rusia nu mai face parte din 2014, de la criza din Crimeea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite