Emisiunea „INFO Etnic” – Rasism și xenofobie. Din galerie, în societate | Dezbaterea live este duminică, ora 11.00, la TVR INFO

Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici
Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici
3 februarie 2023, 12:51

Dezbaterea live este duminică, 5 februarie, ora 11.00, la TVR INFO.

Se spune că sportul încurajează, fairplay-ul, că îmbunătățește și unește oamenii. Însă există și o fațetă întunecată, cea a violenței în sport. Și sunt destule știrile când suporterii sportului rege, fotbalul, declanșează incidente. Despre un asftel de moment discutăm duminică la Info Etnic.

Pornind de la scandările rasiste ale suporterilor olteni împotriva jucătorilor maghiari de la meciul Sepsi OSK și FCU Craiova și întreruperea jocului, inițiem un dialog despre societatea noastră, despre discursul instigator la ură și măsurile necesare pentru a elimina aceste fenomene.

Cum combatem xenofobia în România de astăzi, cum ne afectează astfel de evenimente, cum le prevenim, într-o nouă dezbatere Info Etnic.

La discuție, alături de cele două gazde, Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici, vor fi prezenți: Asztalos Csaba – președinte al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Lacziko Eniko Katalin – secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, Mircea Toma – membru al Consiliului Național al Audiovizualului, Foszto Laszlo – sociolog.

Cum contracarăm aceste tendințe extremiste, rasismul, discriminarea, xenofobia, din societate, aflăm duminică, 5 februarie, de la ora 11.00, la „INFO Etnic”, în direct la TVR INFO. Echipa emisiunii dă întâlnire telespectatorilor săi şi online, pe pagina de FaceBook Alte Minorităţi şi pe tvrplus.ro.

*** Întâlniri în direct cu telespectatorii, din cel mai mare studio al Televiziunii Române, dezbateri ample privind evenimentele majore din societatea românească ce au un impact şi asupra celor 20 de minorităţi naţionale. Astfel se poziţionează, din octombrie, emisiunea „INFO Etnic”, ce poate fi urmărită în fiecare duminică, de la ora 11.00, la TVR INFO. Jurnaliştii TVR Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici analizează, alături de invitații lor, cele mai importante momente din viaţa comunităţilor etnice care trăiesc pe teritoriul ţării noastre.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite