Emil Boc, audiat ca martor la DIICOT timp de cinci ore: Am răspuns la toate întrebările procurorilor

10 ianuarie 2018, 10:27

ACTUALIZARE 15.10: Primarul Clujului, Emil Boc, a ieșit de la audierile DIICOT după cinci ore.

”Am răspuns la toate întrebările. Am o relație de respect profesional și instituțional față de calitatea domnului profesor. La Cluj, toți investitorii sunt sprijiniți. La fel și în cazul domnului Lucan: acele propuneri care au avut cadru legal au fost aprobate, care nu au avut, nu au fost aprobate. Există o solicitare a Lukmed privind cumpărarea terenului, dar care nu a fost încă aprobată”, a spus Emil Boc la ieșirea de la audieri.

”Am avut o intervenție chirurgicală de urgență în 2005, la Institutul de stat. Apoi ultima intervenție a fost în 2015, la clinică, unde am plătit 1.500 de lei”, a mai spus Boc.

Primarul Clujului a mai declarat că dacă Emanuel Ungureanu mai face declarații calomnioase la adresa sa, după vizita la DIICOT, în care a răspuns la toate întrebările, își rezervă dreptul să îl acționeze în instanță.

Emil Boc a fost citat şi săptămâna trecută la DIICOT. Audierea sa a fost atunci amânată, deoarece citaţia nu a ajuns la timp.

Audierea lui Emil Boc la DIICOT are loc după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu l-a acuzat pe primar că l-ar fi ajutat pe Mihai Lucan cu o concesiune pentru clinica privată Lukmed.

„El a fost ajutat în Cluj de Emil Boc. El nu putea să facă business-ul numit Lukmed fără domnul Boc. O să vedeţi în succesiunea de hotărâri de Consiliu local cum se facilitează din ce în ce mai mult acest business numit de pacient ‘Lucfurt’. Domnul Emil Boc a fost operat de profesorul Lucan şi la clinica de stat, şi la clinica privată. Domnul Boc l-a numit consilier personal. Mă întreb, văzând ce personaj malefic este Lucan, ce anume l-a învăţat domnul Lucan în calitate de consilier pe probleme de sănătate pe domnul Boc? Am făcut o sesizare să fie anchetat domnul Boc, să fie anchetat domnul Funar, care a oferit prima concesiune făcută pe nişte privilegii pe care profesorul Lucan le putea oferi acestor persoane. În cazul de faţă, domnul Boc a avut o problemă de sănătate şi mergea pe un anumit circuit, fără să dea niciun leu, ori la clinica de stat, ori la clinica privată (…) Dacă vreţi o reţetă de succes în afaceri, aceasta este – primeşti aproape de centrul Clujului 1.000 de metri pătraţi. Faci o clinică privată. În acea clinică privată, care este construită pe o concesiune a Primăriei, faci un profit de minim un milion de euro pe an”, declara pe 4 ianuarie Emanuel Ungureanu, după o vizită la DIICOT.

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei.

Medicul este suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă