Emanuel Ungureanu, audiat în cazul Mihai Lucan. „Profesorul lua mită și din aerul din institut. România este o țară de Lucani”

3 ianuarie 2018, 09:58

România este o țară de Lucani, iar la Cluj se face trafic de organe din 2003, a declarat Emanuel Ungureanu la ieșirea de la DIICOT, unde a mers pentru a-și completa declarațiile inițiale în cazul chirurgului Mihai Lucan. Și a lansat un tir de acuzații explozive, nu doar la adresa medicului, ci și a celor care l-au ajutat. Printre aceștia, spune Ungureanu, ar fi chiar Emil Boc și actualul ministru al Sănătății, Florian Bodog. Cei doi resping vehement învinuirile.

ACTUALIZARE 21.50 Emil Boc a transmis o reacție către TVR, după acuzațiile lui Emanuel Ungureanu: „Contractul de concesiune pentru realizarea Clinicii Lukmed, care stabilea prețul și suprafața de teren, a fost aprobat de către Consiliul Local în timpul mandatului dlui primar Funar, în 2004. În timpul mandatului meu, Consiliul Local a detaliat prin Hotărâri de Consiliu precizările din contractul de concesiune stabilite ÎNAINTE ca eu să fiu primar. Nu am beneficiat de niciun fel de tratament preferențial din partea dlui Lucan, am avut scurte intervenții medicale, care nu au necesitat internare, atât la clinica de stat cât și la clinica privată. În condițiile în care actul medical se putea realiza în Cluj-Napoca am considerat firesc să am intervenția medicală acasă și nu în străinătate.”

ACTUALIZARE 19.00 Emil Boc a declarat pentru agenția Mediafax că nu a beneficiat de tratament preferențial din partea medicului Lucan și că intervențiile sale medicale nu au necesitat internare. Iar contractul pentru clinica privată a fost aprobat înainte ca el să fie primar al Clujului: ”Nu am beneficiat de niciun fel de tratament preferenţial din partea domnului Lucan, am avut scurte intervenţii medicale, care nu au necesitat internare, atât la clinica de stat, cât şi la clinica privată. În condiţiile în care actul medical se putea realiza în Cluj-Napoca, am considerat firesc să am intervenţia medicală acasă şi nu în străinătate.”

ACTUALIZARE 17.00. Ministrul Sănătăţii Florian Bodog a reacţionat după declaraţiile lui Emanuel Ungureanu: “Resping toate acuzaţiile pe care domnul deputat le-a formulat astăzi. Toate controalele pe care le-am dispus în acest an la Institutul Naţional de Transplant au fost realizate în colaborare cu DIICOT şi la solicitarea DIICOT”.

_______________________________________

Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisie de Sănătate din Camera Deputaţilor, a susținut miercuri că în dosarul Lucan sunt implicaţi ministrul Florian Bodog, primarul Emil Boc sau Gheorghe Funar. „România e plină de Lucani”, a declarat Ungureanu.  „Procurorilor le-am adus informații suplimentare, legate și de suspiciunile de mită. Profesorul Lucan lua mită și din aerul din institut:  de la lifturi, automatul de cafea. Contractele de sponsorizare erau mită mascată.

La ieșirea de la audieri Emanuel Ungureanu a făcut declarații:

– Înainte de orice, descoperim o țară în zilele în care trăim care este coordonată de rețele de tip mafiot care cuprind medici, procurori, judecători, oameni din SRI, cu complicitatea unor alți doctori care știu, spre exemplu, că în sute de clinici din România pacienții sunt direcționați de la stat către privat, bolnavii sunt jecmăniți de bani și apoi întorși în clinicile de stat unde este jecmănit din nou statul.

– Fac un apel la Procurorul general al României – România este plină de Lucani – să mobilizeze parchetele județene și să vadă cât de frecventă este această practica a jafului banului public și a înșelăciunii a șantajului. Am foarte multe dovezi. Eu am dat liste clare de pacienți care au fost direcționați ani de zile. În Cluj există foarte mulți doctori care fac aceleași lucruri ca Lucan.

– DIICOT încearcă acum, într-un ritm mult prea lent pentru mii de bolnavi care așteaptă o brumă de dreptate și o brumă de protecție. Sistemul judiciar și-a arătat limitele în aceste zile în care un judecător care a fost sancționat pentru că nu face încheieri, care a avut 54 de încheieri făcute cu mare întârziere, exclus din magistratură, până la această oră nu a făcut încheierea pentru controlul judiciar. Ce se întâmplă azi în România este un jaf generalizat în sistemul medical.

– Azi procurorilor le-am adus lămuriri suplimentare. Profesorul Lucan lua mită și din aerul din institut, de la lifturile care s-au cumpărat în acea instituție – erau cumpărate două: unul pentru privat altul pentru stat, bancomatul  de cafea, până la mita care a venit prin Societatea Română de Boli genito-urinare, a afirmat Emanuel Ungureanu. Contractele de sponsorizare erau mită mascată.

– Profesorul Lucan te întreba prima dată unde lucrezi, nu ce te doare și după aceea începea negocierea.  Dacă voiai să te faci bine exista o singură alternativă: privatul. Pentru că el îți spunea că statul român nu asigură condițiile pentru ceea ce ar trebui să fie și atunci tu erai șantajat  emoțional. Am asistat eu, în 2003, când eram angajat acolo, la scene de genul: o doamnă în vârsta care spunea că nu are de niciunele și tremura din toate încheieturile și i-a spus: „Vacă ai?” „Da!” „Vinde-o!” Vorbim despre un cinism fără măsură, de o lăcomie fără măsură.

– El a fost ajutat în Cluj de domnul Emil Boc. El nu putea să facă business-ul Lukmed fără domnul Boc. Și o să vedeți în succesiunea de hotărâri ale Consiliului Local cum se facilitează din ce în ce mai mult acest business. (…) Domnul Boc a fost operat de profesorul Lucan și la clinica de stat și la clinica privată. Dl. Boc l-a numit consilier personal (…) Am făcut o sesizare să fie anchetat dl. Boc, dl. Funar care făcut prima concesiune făcută pe niște privilegii pe care profesorul Lucan le putea oferi acestor persoane. (…) Vă asigur că pe dl Boc nu l-a întrebat nimeni unde lucrează. Dl Boc a fost operat la clinica privată. Credeți că există o chitanță în acest sens?(..) Dl Boc se lăuda atât de mult cu dl Lucan, era atât de încântat de această relație de apropiere.

– Această caracatiță formată din rectorul Universității de Medicină, Bodog, Stamatian, fost șef DSP, procurorul Maghiar de la Curtea de Apel, șeful poliției Județene- Păcurar, șeful Poliției locale – Bonțidean- o încrengătură de oameni de tip mafiot care… Florian Bodog este un alt dosar

– Florian Bodog împreună cu funcționari de la Casă, cu Hîrțea – consilierul său, au aranjat ca la un control desemnat de DIICOT, în plin control DIICOT, funcționari de la Casa de asigurări – a fost obiectul unei interpelări făcute de mine în primăvară – au fost cazați la un hotel de cinci stele din Cluj, cu încălcarea legii. Acel control a devenit brusc foarte moale.

– Dl. Bodog are legături foarte vechi cu familia Lucan, are legături printr-o relație de nași.

-Îndemn pe cei care au fost șantajați emoțional să vină să pună mărturie în fața procurorilor. Acest fenomen al Lucanilor nu este doar la Cluj.

– Eu vorbesc la Cluj despre trafic de organe din 2003.

– (cu privire la traficul e organe) Exista o rețea care cuprindea inclusiv coordonatori regionali.

– Arșinel să nu fie orb, să își dea seama că Lucan s-a folosit de el, cum s-a folosit și de alții pentru imagine. Dacă nu au fost bani a fost imagine.

– Dl Bodog a făcut în așa fel încât controalele care veneau de la Ministerul Sănătății în echipe mixte cu cei de la Casa de Asigurări să fie moi, să nu descopere lucruri.

Vorbim despre un jaf care este cunoscut în Cluj de 20 de ani.

_______________

Profesorul Lucan din Cluj este cercetat într-un dosar de delapidare și constituirea de grup infracțional organizat.

De asemenea, un nou dosar a fost deschis pe numele lui sub acuzația de tentativă de omor.

Emanuel Ungureanu a venit la DIICOT pentru a completa declarațiile date inițial. Ungureanu face plângeri penale de aproximativ 14 ani pe numele medicului Mihai Lucan. Mult timp nimeni nu a luat în seamă aceste plângeri penale.

Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisie de Sănătate din Camera Deputaţilor, a postat marți un mesaj dur la adresa actorului Alexandru Arșinel, care ar fi luat apărarea profesorului Lucan.

Arșinel are un tupeu absolut incredibil! După ce a primit în mod preferențial un rinichi cadou de la mafiotul de Lucan, la fel de lacomul de bani Alexandru Arșinel are obrăznicia fără margini să îi batjocorească pe bolnavii călcați în picioare și jecmăniți de acest Mengele al medicinii românești, a scris Emanuel Ungureanu, pe Facebook.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite