Elveţia aprobă utilizarea vaccinului Johnson&Johnson la persoane de peste 18 ani

Vaccinul Johnson&Johnson
Vaccinul Johnson&Johnson
22 martie 2021, 22:36

Potrivit Swissmedic, acest vaccin prezintă avantajul (faţă de celelalte două care se utilizează în ţară) că se administrează într-o singură doză, deşi eficacitatea sa în studiile preliminare a fost mai redusă, de 67 %.

Janssen, filiala lui Johnson & Johnson care a dezvoltat vaccinul, solicitase autorizaţia utilizării sale în Elveţia încă din 7 decembrie 2020, înainte chiar de finalizarea celei de-a treia şi ultime faze a testelor clinice.

Acest vaccin, bazat pe un adenovirus propriu gripei comune, dar capabil să dezvolte un răspuns imunitar împotriva coronavirusului SARS-CoV-2, s-a dovedit eficient şi împotriva noilor variante ce provoacă COVID-19, detectate în ultimele luni în Brazilia sau în Africa de Sud.

Swissmedic a precizat că au fost raportate efecte secundare la cei cărora le-a fost administrat vaccinul, precum stare de oboseală, greaţă sau durere în zona injecţiei care nu durează însă mai multe de două zile.

Elveţia, care a înregistrat 580.000 de cazuri de COVID-19 şi peste 9.400 de decese provocate de această boală, a administrat aproximativ 1,1 milioane de doze de vaccin împotriva noului coronavirus, iar 5% din populaţie (circa 400.000 de persoane) a primit şi a doua doză de vaccin.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite