Elveția respinge cererea de reexport de artilerie antiaeriană din Spania către Ucraina

Artilerie soldați Ucraina
Artilerie soldați Ucraina
10 februarie 2023, 17:11

Agenția Reuters reaminteşte că Elveţia a respins anterior cereri similare privind reexporturi de vehicule blindate şi muniţie din Danemarca şi Germania, menite să acorde sprijin Ucrainei în faţa agresiunii ruse.

Kievul are mare nevoie de artilerie cu rază lungă de acţiune.

„Avem mare nevoie de acum, de ieri, de artilerie cu rază lungă de acţiune, de toate tipurile de muniţii pentru artilerie. Muniţii, muniţii, muniţii, folosim multă muniţie”, a explicat un oficial ucrainean, în ziua în care președintele Volodimir Zelenski a mers la Bruxelles, într-un turneu diplomatic fulger.

Volodimir Zelenski le-a cerut liderilor statelor UE să adopte noi sancţiuni contra Moscovei, care să vizeze printre altele industria apărării din Rusia, inclusiv producătorii de drone militare.

După participarea sa ca invitat la summitul UE, şeful statului ucrainean a mărturisit că mai mulţi lideri au declarat în timpul reuniunii că ţările lor sunt pregătite să-i furnizeze Ucrainei avioane militare pentru a se putea apăra de forţele invadatoare ruse.

”Europa va fi cu noi până la victoria noastră. Am auzit asta de la un număr de lideri europeni – disponibilitatea de a ne da armele şi sprijinul necesare, inclusiv avioane”, a spus Zelenski, într-o conferinţă de presă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite