Elon Musk, vizită la Beijing. Antreprenorul american a fost primit de ministrul de Externe al țării – ”China a fost mereu deschisă pentru oamenii de afaceri din alte țări”

31 mai 2023, 13:23

Elon Musk a ajuns cu un avion privat la Beijing – prima să vizită în trei ani. Autoritățile chineze nu au făcut publice decât câteva fotografii de la întâlnirea lui Elon Musk cu ministrul de Externe chinez, Qin Gang.

Mao Ning, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei: China a fost mereu deschisă pentru oamenii de afaceri din alte țări, inclusiv domnul Musk, pentru a ne vizita, a înțelege mai bine țara și pentru a promova cooperarea în beneficiu reciproc. China promovează, de asemenea, un nivel înalt de deschidere către lume și este angajată pe crearea unui climat de afaceri internațional orientat pe regulile pieței și pe cele ale statului de drept.

Regulile pieței și cele ale statului de drept sunt, însă, tocmai cele a căror aplicare de către statul chinez este criticată de mulți lideri occidentali.

Dar pentru marile companii este un spațiu absolut esențial, inclusiv din punctul de vedere al diplomației economice strategice: chiar săptămâna aceasta vizitează China directorul băncii JP Morgan și cel al companiei Starbucks, iar directorul Apple a avut întâlniri aici în martie.

China este una dintre cele mai importante piețe ale lumii pentru mașinile electrice – și unul dintre cei mai importanți producători. Tesla are aici interese cheie; Musk a reușit să obțină acum câțiva ani construcția unei fabrici Tesla la Shangai, în urma unor investiții de miliarde de dolari, ajutate de împrumuturi de la bănci chineze.

Uzina giga factory produce astăzi modelele 3, Y și stația de încărcare Supercharger.


Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite