Elon Musk oferă amnistie generală conturilor de Twitter suspendate, după ce a făcut un sondaj de opinie. Există temeri că platforma va deveni astfel un „motor al radicalizării”

Sondajul lui Elon Musk pe Twitter
Sondajul lui Elon Musk pe Twitter
25 noiembrie 2022, 07:32

„Să acorde Twitter o amnistie generală conturile suspendate, cu condiția ca ele să nu fi încălcat legea sau să nu fi făcut spam grosier?”, a scris Musk de pe contul său de Twitter, fără să precizeze ce înseamnă încălcarea legii.

Sondajul a înregistrat peste 3,1 milioane de voturi și a avut un procent de răspunsuri DA de 72.4%  și doar 27,6% NU, așa că excentricul miliardar a anunțat că amnistierea conturilor suspendate începe săptămâna viitoare.

„Oamenii au vorbit.  Amnistia începe săptămâna viitoare. Vox Populi, Vox Dei” – a postat Musk.

Printre conturile suspendate pe Twitter sunt cel al fostului consilier al lui Donald Trump, Steve Bannon, al comentatoarei politice de dreapta britanice Katie Hopkins și al lui David Duke, fostul lider al grupării  Ku Klux Klan.

Anunțul lui Musk a venit la câteva zile după ce a restabilit contul lui Trump, precum și conturile psihologului canadian Jordan Peterson, fostului kickboxer profesionist Andrew Tate – ale cărui opinii misogine extreme au dus la interzicerea contului său  în 2017 – și contul rapperului american Ye, fostul Kanye West, care a fost sancționat luna trecută pentru că a postat comentarii antisemite.

Și în cazul lui Donald Trump, Musk a făcut un sondaj pe platformă, al cărui rezultat i-a fost favorabil fostului președinte. „Poporul s-a exprimat. Trump va fi restabilit, Vox Populi, Vox Dei„, a scris Elon Musk pe propriul cont de Twitter.

Centrul de Combatere a Urii Digitale a declarat că  persoanele care postează conținut instigator la ură vor beneficia de pe urma acestei amnistii și i-a îndemnat pe agenții de publicitate, mulți dintre care au întrerupt deja activitatea pe platformă, să nu mai finanțeze Twitter.

Angelo Carusone, președintele grupului american de campanie Media Matters, care monitorizează „dezinformarea conservatoare”, a declarat că anularea suspendării conturilor blocate va transforma Twitter într-un „motor al radicalizării”, notează Guardian.

Săptămâna aceasta, Musk a exclus restabilirea contului în cazul conspiraționistului Alex Jones, care a promovat afirmația falsă conform căreia masacrul de la școala  Sandy Hook a fost o păcăleală, spunând că „nu are milă” pentru oamenii care valorifică moartea copiilor pentru faima personală.

Alte conturi de Twitter interzise sunt cele ale scriitorului de dreapta Milo Yiannopoulos și fostului prezentator BBC David Icke.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite