Elon Musk, furtună pe Twitter după ce a scris că victoria pentru Ucraina este puțin probabilă într-un „război total”. „Dacă vă pasă de poporul Ucrainei, căutați pacea”. Medvedev: Bravo, Elon Musk!

Mesajul lui Elon Musk
Mesajul lui Elon Musk
4 octombrie 2022, 08:54

„Rusia a trecut la mobilizare parțială. Vor trece la mobilizarea totală de război dacă Crimeea se va afla la risc. Bilanțul morților de ambele părți va fi devastator”, a scris Elon Musk pe Twitter.

„Rusia are o populație de 3 ori mai mare decât a Ucrainei, deci victoria pentru Ucraina este improbabilă într-un război total”, a ținut să calculeze Musk.

„Dacă vă pasă de poporul ucrainean, trebuie căutată pacea”, a conchis el, adoptând practic nota de propagandă lansată de trollii angajați de Kremlin pentru a influența opinia publică încă de la declanșarea războiului.

Musk a lansat și un sondaj cu, probabil, condițiile unei păci, în viziunea afaceristului: noi chemări la vot în regiunile anexate – „Rusia pleacă dacă aceasta este voința poporului”, „Crimeea parte din Rusia, cum a fost din 1783 (până la greșeala lui Hrușciov)”, surse de apă către Crimeea asigurate, Ucraina rămâne neutră.

În replică, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a întrebat simplu: Care Elon Musk vă plăcea mai mult? Opțiunile de răspuns: Cel care sprijină Ucraina / Cel care susține Rusia.

O reacție dură a venit din partea ministrului Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba.

„Cei care propun ca Ucraina să renunțe la propriul popor și la propriul teritoriu – probabil ca să nu lovească ego-ul rănit al lui Putin sau pentru a salva Ucraina de la suferință – trebuie să înceteze să mai folosească cuvântul ‘pace’ ca eufemism pentru ‘a lăsa rușii să ucidă și să violeze mii de ucraineni nevinovați și să acapareze și mai mult pământ'”, a tradus și a explicat Kuleba mesajul lui Elon Musk.

„Salutări, Elon Musk”, a transmis Dimitri Medvedev, fost președinte al Rusiei, care a menținut un discurs agresiv, virulent și pro-Putin de la declanșarea invaziei.

Medvedev nu se dezminte nici acum, cu toată identificarea lui Musk cu linia de propagandă a Kremlinului.

„Cu toate acestea, agentul din umbră și-a pierdut acoperirea. Merită un nou rang, repede”, a scris ironic Medevedev.

„În următorul său tweet va spune că Ucraina este un stat artificial. Anticipez…”, râde Medvedev.

Mai puțin protocolar, într-o linie a unui alt discurs, în care Kremlinul e permanent luat peste picior, consilierul prezidențial Oleksii Arestovych, fost ofițer în serviciile de informații ale Ucrainei, a rezolvat situația cu umor, prelucrând o fotografie mai veche, de la arestarea omului de afaceri Viktor Medvedchuk, predat rușilor în cel mai mare schimb de prizonieri, de acum două săptămâni.

„Lucrăm rapid”, a scris el în descrierea pozei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite