Elon Musk admite că platforma X, fosta Twitter, „ar putea eșua”, după ce o eroare de funcționare a provocat ștergerea fotografiilor postate înainte de luna decembrie a anului 2014

Elon Musk
Elon Musk
21 august 2023, 16:11

Într-o postare pe site-ul, redenumit X, Musk a spus: „Adevărul trist este că nu există mari „rețele sociale” în acest moment. S-ar putea să eșuăm, așa cum mulți au prezis, dar vom face tot posibilul pentru a face să existe cel puțin una.”

În weekend, o eroare a platformei a făcut ca site-ul să elimine imaginile și linkurile din postările făcute înainte de decembrie 2014. Postările afișau linkuri defecte în locul imaginilor și videoclipurilor care se aflau anterior acolo.

Mai mulți utilizatori au observat defecțiunea, iar tehnologul Tom Coates s-a numărat printre cei care au semnalat-o. Coates s-a referit la defecțiune ca la un „vandalism epic din partea lui Musk” și a sugerat că ar putea fi un exercițiu de economisire a costurilor.

Celebrul selfie al prezentatoarei americane Ellen DeGeneres de la Oscarurile din 2014 a fost, de asemenea, eliminat, dar ulterior a fost restaurat. Fotografia a devenit cea mai redistribuită din toate timpurile de pe platformă, cu peste două milioane de distribuiri pe platformă. Tweetul viral al fostului președinte american Barack Obama după victoria sa electorală din 2012 nu a fost afectat.

Unii utilizatori au speculat că defecțiunea a fost cauzată de un efort de economisire a costurilor de stocare a datelor, în timp ce alții au atribuit defecțiunea modificărilor aduse platformei în 2016, când aceasta a adăugat ” enhanced URL enrichment”, conceput pentru a afișa previzualizări pentru site-urile și atașamentele legate dincolo de limita de 140 de caractere a companiei, potrivit The Verge.

Defecțiunea survine după ce Musk a decis săptămâna trecută să încetinească accesul la alte platforme de socializare, inclusiv la platformele Meta Facebook, Threads și Instagram. Întârzierea de cinci secunde ar include și New York Times.

La începutul acestui an, utilizatorii au observat că nu mai puteau să posteze sau să își trimită mesaje unii altora și au văzut o notificare care spunea că au „depășit limita zilnică pentru trimiterea de tweet-uri”. De asemenea, mesajele directe nu funcționau. Compania și-a cerut scuze pentru „deranjul” într-o postare. De asemenea, defecțiuni anterioare au făcut ca utilizatorii să nu se poată autentifica sau să nu-și poată vedea propriile postări.

Twitter a eliminat mii de locuri de muncă de la preluarea de către Musk, reducând considerabil forța de muncă din noiembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite