Eliza G a câştigat Marele Trofeu Cerbul de Aur 2019. „E prima dată când câştig un trofeu, nu am cuvinte”, a mărturisit artista din Italia

25 august 2019, 00:12

E prima data cand castig un trofeu, nu am cuvinte, multumesc!”, a spus Eliza G, după câştigarea Cerbului de Aur.

Artista a interpretat, în concurs, piesele „Creioane colorate” (Feli) și „Altro che favole”.

Eliza G și-a lansat primul single în 2009. „Sunt dependentă de pop, electro-rock și acustic. Acesta este stilul meu”, spunea recent artista.

Concurenta Sara De Blue, din Austria, a convins juriul, care a rasplatit-o cu premiul intâi, în valoare de 15.000 de euro.

Şi Ralf Eilands din Letonia, care a interpretat piesa Loredanei, „Apa”, într-un mod inedit, a fost pe placul juriului. Artistul a urcat pe podium şi a ocupat locul al doilea. Premiul primit se ridică la 10 mii de euro.

Un moment cu totul special, în cea de-a treia seară a Festivalului, a fost spectacolul oferit de Corina Chiriac. Cu ocazia recitalului, artista a sărbătorit 50 de ani de carieră.

Corina Chiriac este şi ea deţinătoare a unui premiu la una dintre primele ediţii ale Festivalului.

Seara s-a încheiat cu mult aşteptatul concert marca Ronan Keating. Timp de aproape o ora, celebrul cântăreț irlandez a ridicat în picioare spectatorii din Piaţa Sfatului.

„E minunat să mă întorc la Brașov. Vă mulțumesc pentru primirea călduroasă”, a spus Ronan Keating publicului.

De pe scenă, Ronan Keating a mărturisit că, în drum spre Braşov, a avut parte de o experiență de care s-a temut foarte mult.

„Băieții din banda mea au venit aici ieri (vineri – n.r.), dar le-a luat patru ore și jumătate să vină cu mașina de la București, așa că eu am zis: N-o să fac asta! Am închiriat un avion și am zburat azi, mi-a luat doar 40 de minute. Dar era un avion mult mai mic decât mi-aș fi imaginat. Cred că nu mi-a fost atât de teamă niciodată în viața mea, mai ales când am ajuns deasupra munților”, a mărturisit Ronan Keating, la mijlocul recitalului său.

„E magnific, e frumos, dar mie mi-a fost atât de frică!”, a adăugat el. „Am avut însă un pilot foarte abil, umitor și m-a dus într-un tur. Dar la un moment dat, a decis să încline avionul într-o parte ca eu să pot privi mai bine munții”, a povestit Ronan Keating. „N-a fost o idee bună!”, a continuat el râzând. „Dar iată-mă aici, teafăr și nevătămat!”, a mai spus Keating înainte de a încheia cu o glumă: „Aveți cu adevărat o țară frumoasă, e magnifică, am fost încântat să o văd din văzduh azi!”, a afirmat el, completând apoi: „… Am avut ochii închiși aproape tot timpul zborului!”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Lista laureaţilor Festivalului Cerbul de Aur, alături de câștigătorul Marelui Trofeu:
Premiul I – Sara De Blue, din Austria, premiu înmânat de Loredana Groza, membru al Juriului și Vasile Șirli, președintele Juriului;
Premiul II – Ralfs Eilands, din Letonia, premiu înmânat de Ricky Dandel, membriu al Juriului;
Premiul III – Monika Marija, din Lituania, premiu înmânat de Viktor Lazlo, membru al Juriului;
Premiul special al publicului – Florin Răduţă, România, premiu înmânat de George Scripcaru, primarul Braşovului;
Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti – Alfie Arcuri, din Australia, premiu acordat de Doina Gradea, Preşedinte-Director General SRTv şi Georgică Severin, Preşedinte-Director General al SRR.
Premiul Presei acreditate la Festival – Syuzanna Melqonyan, din Armenia, premiu înmânat de Adrian Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov;
La ediţia din acest an, juriul a fost format din: Loredana Groza (cântăreaţă), Ricky Dandel (artist), Viktor Lazlo (cântăreață), Erminio Sinni (cântăreț, compozitor) şi preşedintele juriului Vasile Şirli (compozitor, producător muzical).

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

A început forarea celor mai lungi tuneluri feroviare din țară

Ziua Sfântului Patrick, patronul spiritual al irlandezilor

Valencia Fallas: Printre cele mai frumoase opere efemere din Europa