Elisabeta Lipă către copii: „Faceți sport, faceți mișcare, pentru a deveni campioni sau pur și simplu oameni sănătoși”. Președintele Federației Române de Canotaj le-a fost profă de sport pentru o zi unor copii de la o școală din București

Elisabeta Lipă către copii: „Faceți sport faceți mișcare pentru a deveni campioni sau pur și simplu oameni sănătoși”
Elisabeta Lipă către copii: „Faceți sport faceți mișcare pentru a deveni campioni sau pur și simplu oameni sănătoși”
4 iunie 2021, 13:11

A participa la acest proiect înseamnă o mare bucurie pentru mine, deoarce mi-a plăcut întotdeauna să lucrez cu copiii, să-i învăț ce înseamnă performanța și să-i văd cum evoluează. Faceți sport, faceți mișcare, pentru a deveni campioni sau pur și simplu oameni sănătoși”, i-a îndemnat Elisabeta Lipă pe copiii de clasele 0-IV de la Școala primară „Teddy Bär” din București.

Alături de ea, la inedita oră de sport au mai participat Viorica Susanu, Doina Ignat, Camelia Mihalcea Macoviciuc, Veronica Cochelea, Bogdan Băitoc, Mădălina Cașu, Andreea Budeanu, Vasile Agafiței, Mihaela Aicoboae și Adelina Bogoș. Sportivii din noua generație au făcut demonstrații pe apă, care au scos exclamații de uimire din partea copiilor. „Ce repede mergeeee!”, striga încântat un puști de opt ani, de pe malul lacului, în timp ce o fetiță le-a întrebat pe canotoare, foarte serios, dacă prind și ceva pește tot stând cu barca pe lac.

Îi încurajez pe copii către mișcare, sport și sănătate”, a spus Viorica Susanu, care a vorbit despre importanța lucrului în echipă, esențial atunci când faci sport de performanță, dar și pentru orice activitate. „Vă îndemn să faceți sport și vă așteptăm în echipa noastră”, a spus și Mădălina Cașu, impresionată de entuziasmul copiilor atunci când li s-a oferit posibilitatea să experimenteze ergometrele aduse special pentru ei la pontonul CSM București, care le-au dat senzația de a fi într-o barcă.

În altă parte a Bucureștiului, la Liceul Teoretic „Ion Barbu”, ora de sport a fost ținută de doi lideri ai noii generații de campioni la tenis de masă, Andreea Dragoman (medaliata cu bronz la JO de Tineret) și Eduard Ionescu (campion mondial la juniori). După exercițiile de încălzire făcute împreună cu cei 60 de copii care au participat la ora de sport, cei doi tenismeni au făcut demonstrații de joc și de măiestrie cu mingea de celuloid, spre încântarea celor prezenți.

Tenisul de masă este viața mea și sunt foarte bucuroasă că am descoperit acest sport pe când eram copil. Vă doresc să vă descoperiți și voi pasiunea și să v-o urmați”, le-a spus Andreea Dragoman copiilor de la Liceul teoretic „Ion Barbu”.

Sunt foarte mândră că au venit sportivi atât de importanți la acțiunea noastră, iar acest lucru îmi arată că este foarte valoros ceea ce facem în cadrul proiectului european „WoW Europe” și sper ca tot mai mulți copii, din România și din toate țările care ne-au urmat exemplu, să vină și să facă sport”, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior sport – inițiator și coordonator al Proiectului „WoW Europe”.

Marii campioni participanți la aceste două acțiuni eu primit diplome de excelență pentru performanța lor, dar și titluri de ambasadori WoW Europe. În cadrul celor două acțiuni, copiii au primit, cu autografele acestora, Revista Născut pentru Sport ediția națională, revistă editată de Asociația Junior Sport, care este gratuită elevilor, de către marii campioni.

Despre proiectul WoW EUROPE

Proiectul „WoW EUROPE”, conceput și accesat de Asociația AMA Events, este coordonat de Asociația Junior Sport și este cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, fiind aliniat la obiectivele specifice urmărite în domeniul sportului, respectiv „încurajarea participării la sport și activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică”. Proiectul se derulează în România și în alte 9 țări europene: Italia, Spania, Portugalia, Turcia, Bulgaria, Letonia, Lituania, Slovenia și Republica Macedonia de Nord.

Până în acest moment s-au derulat șase acțiuni „Azi sunt Profu` tău de sport!” în România și numeroase alte acțiuni în țările de origine ale celorlalte nouă organizații internaționale participante la proiecta. Pentru aspecte de la aceste acțiuni și alte detalii despre proiectul WoW Europe, pe site-ul https://woweuropeproject.eu/ și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Proiectul-WoW-Europe.

TVR este partener media al evenimentului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite