Eli, fetița care are nevoie de transplant de intestin, va pleca la Birmingham, în Anglia. O clinică a acceptat să facă intervenția

Eli, fetiţa de 3 ani care are nevoie de transplant de intestin, va fi operată la Birmingham, în Anglia. O clinică de acolo a acceptat să facă intervenţia. Suma totală, care se ridică la peste 400 de mii de lire, va fi suportată de statul român. De când a venit pe lume, Elena este internată în Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul "Marie Curie". Are o boală rară şi este hrănită prin perfuzii, de la naştere.

01 August 2018, 18:43 (actualizat 01 August 2018, 19:44) |
Eli va fi salvată în Marea Britanie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Trei ani şi patru luni. Atât a aşteptat mama lui Eli să se întâmple o minune. În tot acest timp, forţa a venit tocmai de la copila ei. Care s-a născut cu o boală gravă şi extrem de rară: sindrom Berdon. Intestinul ei nu e funcţional şi e hrănită printr-un fir de când s-a născut.

NORICA BUNEA, mama lui Eli: "Momente au fost foarte grele, sabia deasupra capului am avut-o tot timpul. Îmi doresc foarte mult să ajungem acolo, ca Elena să scape de fir şi să aibă o viaţă aproape normală".

De când a venit pe lume, Eli trăieşte într-o rezervă. Are voie doar uneori să iasă în curtea spitalului. Dar viaţa ei se va schimba în curând. Eli va fi operată în Anglia.

SORINA PINTEA, ministrul Sănătăţii: "Clinica care o primeşte pe fetiţă se află în Birmingham, în Anglia. Astăzi vom aproba acest dosar".

În scurt timp va pleca pentru evaluare. Se va muta cu părinţii în Marea Britanie şi, când va exista un donator, vor merge la spital.

EMANUELA SCHWENINGER, jurnalist TVR: 230 de mii de lire va costa transplantul de intestin, iar pentru îngrijirile post-transplant, statul va plăti încă 150 de mii de lire.

E un adevărat miracol că fetiţa trăieşte, pentru că orice infecţie o poate omorî.

LUMINIŢA NINE, medic ATI, Spitalul Marie Curie: "Niciodată nu ştii ce se poate întâmpla şi chiar dacă s-au depăşit multe momente grele şi aşteptăm să o aşteptăm la aeroport. Asta înseamnă reuşita luptei noastre".

CĂTĂLIN CÎRSTOVEANU, şeful Secţiei de Terapie Intensivă Spitalul Marie Curie: "Trebuie să fie un copil normal în comunitatea noastră. Pentru ea, copilăria, îmi amintesc de o fotografie, măsura tuburile cu secreţii, le analiza ... sondatul păpuşilor ... ştie şi de durere ... ".

După ce au aflat diagnosticul crunt al fetiţei, părinţii au vândut casa din Buzău şi s-au mutat alături de ceilalţi doi copii la câteva străzi distanţă de spital. Cu Elena stă mama ei. Când adoarme, femeia se duce acasă la ceilalţi copii. Toţi visează acum să locuiască împreună.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 5°C
IASI 14°C 6°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 15°C 6°C
CRAIOVA 17°C 8°C
BRASOV 13°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI