Eli, fetița care are nevoie de transplant de intestin, va pleca la Birmingham, în Anglia. O clinică a acceptat să facă intervenția

1 august 2018, 18:43

Trei ani şi patru luni. Atât a aşteptat mama lui Eli să se întâmple o minune. În tot acest timp, forţa a venit tocmai de la copila ei. Care s-a născut cu o boală gravă şi extrem de rară: sindrom Berdon. Intestinul ei nu e funcţional şi e hrănită printr-un fir de când s-a născut.

NORICA BUNEA, mama lui Eli: „Momente au fost foarte grele, sabia deasupra capului am avut-o tot timpul. Îmi doresc foarte mult să ajungem acolo, ca Elena să scape de fir şi să aibă o viaţă aproape normală”.

De când a venit pe lume, Eli trăieşte într-o rezervă. Are voie doar uneori să iasă în curtea spitalului. Dar viaţa ei se va schimba în curând. Eli va fi operată în Anglia.

SORINA PINTEA, ministrul Sănătăţii: „Clinica care o primeşte pe fetiţă se află în Birmingham, în Anglia. Astăzi vom aproba acest dosar”.

În scurt timp va pleca pentru evaluare. Se va muta cu părinţii în Marea Britanie şi, când va exista un donator, vor merge la spital.

EMANUELA SCHWENINGER, jurnalist TVR: 230 de mii de lire va costa transplantul de intestin, iar pentru îngrijirile post-transplant, statul va plăti încă 150 de mii de lire.

E un adevărat miracol că fetiţa trăieşte, pentru că orice infecţie o poate omorî.

LUMINIŢA NINE, medic ATI, Spitalul Marie Curie: „Niciodată nu ştii ce se poate întâmpla şi chiar dacă s-au depăşit multe momente grele şi aşteptăm să o aşteptăm la aeroport. Asta înseamnă reuşita luptei noastre”.

CĂTĂLIN CÎRSTOVEANU, şeful Secţiei de Terapie Intensivă Spitalul Marie Curie: „Trebuie să fie un copil normal în comunitatea noastră. Pentru ea, copilăria, îmi amintesc de o fotografie, măsura tuburile cu secreţii, le analiza … sondatul păpuşilor … ştie şi de durere … „.

După ce au aflat diagnosticul crunt al fetiţei, părinţii au vândut casa din Buzău şi s-au mutat alături de ceilalţi doi copii la câteva străzi distanţă de spital. Cu Elena stă mama ei. Când adoarme, femeia se duce acasă la ceilalţi copii. Toţi visează acum să locuiască împreună.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite